Vágólapra másolva!
A Barcelona és a Real Madrid egyaránt egy rakás celebet fel tud mutatni a szurkolói között. Egyes popsztárok szélkakasként forognak és két megaklub között, Rafael Nadalt viszont még a barcás családi kötelék sem tudta elszakítani a Realtól. Ki mindenki lehet ott szombaton a Camp Nouban a spanyol foci szuperrangadóján?

A kolumbiai énekesnő, Shakira, ha teheti, ott szurkol a díszpáholyban szerelmének, Gerard Piquének, aki a Barcelonát erősíti. A tavalyi spanyol kupadöntőn Shakira teljesen együtt élt a játékkal, látványosan végigizgulta a meccset, amelyet végül a Real Madrid nyert meg hosszabbításban.

http://www.youtube.com/embed/VUv4qZLPLBo


A bajnoki cím viszont a Barcáé lett, és amikor az énekesnő tavaly májusban Barcelonában koncertezett, akkor felhívta a színpadra a csapat néhány tagját, akik együtt táncoltak vele.

http://www.youtube.com/embed/_f10F0hw7cE


Pedig Shakira korábban a Reallal is jó viszonyt ápolt, 2005-ben a nevével ellátott mezt is kapott az elnöktől, Florentino Péreztől. Sőt, a spanyol sportsajtó azt is kiderítette, hogy a kolumbiai világsztár egyben a másik barcelonai klub, az Espanyol pártoló tagja is.

Nem ő az egyetlen, akinek a nevét mind a két spanyol sztárcsapattal kapcsolatba hozták. A főleg a tinilányok körében rendkívül népszerű kanadai énekes, Justin Bieber tavaly áprilisban még a Barca rajongójának tűnt, olyannyira, hogy spanyolországi turnéja során a katalán klub meg is hívta a tartalékcsapat egyik edzésére. A barcelonai edzőpálya környékén valószínűleg még sohasem volt annyi sikítozó fiatal lány, mint akkor, Bieber pedig szerelést is húzott, és beszállt az egymás közötti játékba.

http://www.youtube.com/embed/HPgjcfg2Jg4


Fél évvel később viszont már a Real mezével pózolt, amikor Madridban promótálta következő albumát.

Domingo Real-himnuszt énekelt

Persze azért akadnak olyan hírességek, akinek a neve egyértelműen a két spanyol sztárklub valamelyikéhez köthető. Az Oscar-díjas spanyol színész, Javier Bardem Barcelona-szurkoló, Antonio Banderas viszont szülővárosa, Málaga csapata mellett a Real Madridnak szorít. A híres spanyol tenor, Placido Domingo is Real-drukker, és fellépéseit általában igyekezett úgy intézni, hogy legalább a tévében meg tudja nézni a csapat mérkőzéseit, időnként pedig maga is kilátogat a Santiago Bernabéuba. A hangja azonban sokkal gyakrabban felcsendül a stadionban, hiszen 2002-ben az egyesület centenáriumi ünnepségsorozatára ő énekelte fel a klubhimnuszt.

http://www.youtube.com/embed/0JyXLZCSd-g


A Real hívének számít a teniszező Rafael Nadal is, annak ellenére, hogy nagybátyja, Miguel Ángel Nadal nyolc éven keresztül a Barcelona játékosa volt.

A híres Real-drukkerek közül azonban alighanem Tom Cruise neve a legmeglepőbb. Az amerikai színész a főiskolán rendszeresen sportolt, többek között focizott is, és rajongása a sportágért később is megmaradt, a Realnak pedig azután kezdett szurkolni, hogy David Beckham odaigazolt. A hollywoodi sztár már azelőtt jó barátja lett az angolnak, hogy az Los Angelesbe szerződött volna, és Beckham kedvéért többször is kilátogatott a Bernabéu-stadionba. Feleségével, Katie Holmesszal együtt ott voltak Beckham utolsó madridi mérkőzésén is 2007 júniusában a Mallorca ellen, amikor a Real 3-1-es győzelmével bebiztosította a bajnoki címet.

Forrás: AFP/Bru Garcia

A kosaras sztár a katalánokért szorít

Ilyen neves hollywoodi rajongóval a katalánok nem büszkélkedhetnek, viszont az indiai filmgyártás, azaz Bollywood egyik csillaga, Ranbir Kapoor a ő táborukat szaporítja. Állítása szerint az 1990-es évek óta a Barca a kedvence, és tavaly októberben ki is nevezték őt az együttes indiai nagykövetének.

http://www.youtube.com/embed/IENoGHSiVjM


Az amerikai színészek közül a Barcelona a népszerű komikust, Drew Careyt tudja felmutatni, akiről köztudott, hogy hatalmas futballrajongó, a Seattle Sounders csapatának kisebbségi tulajdonosa, és a skót Rangers mellett a katalán klub a kedvence.

A rapzenészek közül Snoop Dogg az, aki a Barcelonáért szorít, és 2007-ben egy párizsi koncertjén Henry feliratú Barca-mezben lépett fel, sőt, fel is hívta a színpadra a francia csatárt.

http://www.youtube.com/embed/p8SQfYRzOdU


Az NBA csillagai közül pedig Kobe Bryant várja Lionel Messiék sikereit. A világklasszis kosaras Olaszországban nőtt fel, így az európai foci mindig is közel állt a szívéhez, és gyermekkorában az AC Milan volt a kedvence. A 2000-es évek közepén aztán egyszer Barcelonában nyaralt, és a katalánok akkori mestere, Frank Rijkaard személye miatt kiment a Barca egy edzésére, ami nagyon megtetszett neki, később pedig valósággal beleszeretett a csapat játékába.

http://www.youtube.com/embed/eUq-T3xR3lw


www.global-soccer.eu