Vágólapra másolva!

Ruandai rendőrcsapat edzője lesz az egykori Fradi-csillag

A megyei első osztályban szereplő Felsőpakony Police-Kop KSE labdarúgócsapatától a ruandai élvonalban játszó Police FC együtteséhez szerződött Goran Kopunovics. A Ferencváros és az Újpest egykori csatára egyéves szerződést kötött az afrikai klubbal.

Afrikában folytatja edzői munkáját Goran Kopunovics, a Ferencváros és az Újpest korábbi csatára, aki távozott a megyei első osztályban szereplő Felsőpakony együttesétől, s egyéves szerződést kötött a ruandai élvonalban játszó Police FC-vel.

Kopunovics 1994-96 között a Ferencvárost erősítette, tagja volt a Bajnokok Ligájában szerepelt együttesnek, majd egy évi larnacai légióskodás után három évet lehúzott Újpesten is.

A ruandai New Times szerint a Police lesz a második olyan klub az APR után, amely külföldi edzővel próbálkozik. A klub menedzsere, Hamadi Ndanguzo szerint Kopunoviccsal a cél egyértelmű: bajnoki aranyérem, illetve kvalifikáció az afrikai Bajnokok Ligájába.

A lap kiemeli, Kopunovics korábban dolgozott Szaúd-Arábiában és Kínában is, ráadásul az országban 2004 óta rajonganak a szerb szakemberekért, akkor Ratomir Dujkovic kapitány irányításával a válogatott története során először kvalifikálta magát az Afrika-kupa döntőjére.