Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Gera Zoltán hat hónap elteltével végre ismét kezdőként léphet pályára a Premier League-ben. A WBA magyar középpályása ezen a héten nem érzett semmilyen problémát edzések közben, így Bryan Robson biztosan számíthat rá az Aston Villa elleni városi rangadón. A magyar válogatott csapatkapitánya úgy számol, hogy tíz megszerzett ponttal csapata kiharcolhatja a bentmaradást.

A mindkét csapat szempontjából kiemelkedően fontos mérkőzésen a WBA-ból hiányzik majd Watson és Ellington, de Robson edző rendkívül boldog Gera állapota miatt: "Nagyszerű Zolit újra jó állaptban látni. A Liverpool ellen már látszott, hogy mire képes, és szerencsére azóta semmi gondja sem volt edzéseken. Úgy tűnik kimondhatjuk, hogy Zoli újra százszázalékos állapotban van, és bevethető."

Gera Zoltán abban bízik, hogy a hátralévő valamennyi mérkőzésen pályára léphet, és csapata kiharcolja a bennmaradást: "Szerintem három győzelemre és egy döntetlenre lenne szükségünk a hátralévő hat meccsen. Úgy számolok, hogy tíz pontot szerezve bent tudnánk maradni. Ez azt jelenti, hogy a két hazai meccsünket nyernünk kell, és emellett kell egy idegenbeli bravúr, meg még egy döntetlen. A legnehezebbnek az Arsenal elleni idegenbeli fellépés ígérkezik, de ott is játszottunk már döntetlent. Most az Aston Villa ellen nagyon fontos lenne három pontot gyűjteni, de egy esetleges döntetlen esetén sincsen semmi sem veszve. Nagyon kemény meccs lesz az biztos, és a magam részéről szeretnék minél többet játszani. Az elmúlt napokban a társak nagyon sok kedves, dicsérő szót mondtak rólam, és úgy érzem egy kicsit talán túl is értékelik a szerepemet, mindenesetre nagyon szeretnék megfelelni az elvárásoknak. Érzem és tudom, hogy a szurkolók, és a csapattársak is bíznak bennem, és remélem, hogy sikerül úgy játszanom, hogy meg is háláljam ezt a bizalmat."

Mindent egy helyen az Eb-ről