Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane-ról nem is gondolná az ember, mennyire vérmes Real Madrid-szurkoló - a kimért, visszafogott viselkedés és külső mintha mást sejtetne. Pedig a 32 éves, aranylabdás, a világ legjobbjának három alkalommal megválasztott, világ- és Európa-bajnok, 93-szoros válogatott francia középpályást nagyon is megviseli klubcsapata jelenlegi gyenge formája és eredménytelensége. Olyannyira, hogy - amint arról a Marca munkatársának beszélt - éjszakánként olykor nem is tud aludni.

- Nem aggasztja, hogy a csapat és ön is gyengélkedik?
- Csöppet sem. Minden évben ugyanaz a történet ismétlődik, időbe telik, amíg formába lendülök, olykor több időbe, mint másoknak. Eddig azonban mindig megtaláltak a formámat.

- De most mintha a csapatnak is tovább tartana a formába lendülés a megszokottnál.
- Ez így van. Csupán egyvalamire van szükségünk: nyugalomra. Ha a nyugalom megvan, nem maradhat el a siker. Nyugalom és türelem.

- Igen, de ez utóbbi hiányzik a Madrid szurkolóinak szótárából.
- Tudom, nem is a szurkolótól várom a türelmet és a nyugalmat, hanem a játékosoktól. Ami az öltözőn kívül történik, arra nincs befolyásunk, ám ott bent nyugalmat akarunk.

- Ami önt, személy szerint illeti, mintha élvezné a klub teljes támogatását. Kezdve attól, hogy tavaly 2007-ig meghosszabbították a szerződését.
- A Real Madrid mindig is nagyon rendes volt hozzám. 2001 óta, tehát mióta megérkeztem a Juventustól, élveztem a vezetők teljes bizalmát. De szerintem a többi játékos is megkapta ugyanezt. Bárcsak ezentúl is így lenne, és senki se szórakozna velünk!

- Igen ám, csakhogy a Real Madriddal kapcsolatban nagyon nehéz nyugalomról beszélni... Az egész világot foglalkoztatják a csapaton belüli történések.
- Tudom, de ez az az ár, amit azért fizetünk, hogy a Real madridban játszhatunk. Ez az érem másik oldala. Az állandó, ránk nehezedő nyomás. A másik serpenyőben pedig a hatmillió eurós évi fizetés... Ezért kell egységesnek és nyugodtnak lennünk nekünk, játékosoknak, mert kívülről senki sem fog segíteni nekünk.

- Ennyire fájnak a kritikák?
- Nem arról van szó, hogy fájnak vagy sem. Úgy kondicionálni magunkat, hogy ha jól játszunk, és dicsérnek, azt meghalljuk, ha pedig nem megy, és szidnak, az leperegjen rólunk. Nem könnyű.

Mindent egy helyen az Eb-ről