Vágólapra másolva!
Ki hallott már az Il Gazzettino nevű, Velencében megjelenő, csekély példányszámú újságról? Magyarországon nyilván kevesen, de Itáliában sem tartozik a nagyok (La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Tuttosport) kategóriájába. Most viszont pár napig mindenki az Il Gazzettinóról beszél, ugyanis a lapocska leközölt egy állítólagos Ronaldo-interjút.
Fotó: EPA
Mostanság (újra) sok a zűrzavar a vb gólkirálya körül
Fotó: Epa


Ettől függetlenül, akár nyilatkozott a velencei újságnak, akár nem, Héctor Cúper, az Inter szakvezetője kihagyta őt a Sporting Lisboa elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtezőre benevezett keretből. Lisszabonban a következők léphetnek pályára a szerdai összecsapáson: Toldo, Fontana, Javier Zanetti, Adani, Cannavaro, Coco, Cordoba, Pasquale, Sorondo, Materazzi, Conceicao, Almeyda, Dalmat, Di Biagio, Guly, Morfeo, Kallon, Vieri, Recoba és Corradi. Ezek szerint tehát az új szerzemény, Fabio Cannavaro játékára is számít Cúper.

Az Il Gazzettino-interjúban Ronaldo állítólag olyanokat mond, hogy Spanyolországban ugyanazt a futballnyelvet beszélik, mint Brazíliában, nagyobb örömmel és felszabadultabban játsszák a futballt, mint Olaszországban, s a játék sokkal inkább támadó jellegű, nem pedig a végsőkig taktikai. "Más a spanyol futball ritmusa, s a sztárok - például Roberto Carlos és Zidane - ugyanazon a hullámhosszon élnek a pályán, mint én" - mondta Ronaldo.

Ronaldo azt is közölte - állítólag - az interjúban, hogy még nem döntött a jövőjéről, s hogy marad-e Milánóban, az attól a beszélgetéstől függ, amit most már nem lehet halogatni Massimo Morattival, a klub elnökével. "A héten minden eldől" - tette hozzá talányosan a brazil.

Mikor lesz épkézláb focista Ronaldo?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28912

Ettől függetlenül Ronaldo hangsúlyozta, hogy egyelőre még az Inter játékosának tekinti magát, s ha Moratti arra kéri, hogy maradjon, akkor maradni fog, és a maximális profizmussal fogja szolgálni csapatát. "Ha csak Morattiról lenne szó - akit második édesapámnak tekintem - életem végéig az Internazionale futballistája lennék, csakhogy számos egyéb személy és tényező is a képben van, s itt nem elsősorban a pénzre gondolok. Ezért bonyolult a döntés" - folytatta a világbajnokság gólkirálya.

A brazil csatár - akinek 2006-ig szól a szerződése - természetesen érzékelte a tifosók haragját, amikor visszatért Brazíliából, ám úgy véli, mihelyt berúgja az első gólját, s megszületnek az első győzelmek, minden azonnal megváltozik majd. Ha valódi az Il Gazzettino-interjú, akkor ez az első eset, hogy Ronaldo megszólalt a sajtóban szabadságáról történt visszatérése óta. A sajtófőnöke azonban cáfolja, hogy az újságcikk valós lenne, Rodrigo Paiva elmondása szerint Ronaldo nem is találkozott az említett újság riporterével.

Ch. Gáll András