Vágólapra másolva!
Amióta kirúgták Münchenből, csak vergődik Stefan Effenberg, aki a sok lehetőség mellett lehet, csapat nélkül marad. A spanyol, angol és török ajánlatokat visszautasító német középpályás úgy nyilatkozott: vagy talál magának szerdáig csapatot, vagy egyszerűen visszavonul. A megoldást az Austria Wien jelentheti.

Klaus Augenthaler és Lothar Matthäus után újabb egykori Bayern Müchen-játékos érkezhet Austriába. A GAK-nál és a Rapid Wiennél edzősködő világbajnokok után ezúttal aktív játékos, Stefan Effenberg költözhet Bécsbe, amennyiben elfogadja az Austria Wien ajánlatát.

"Vagy szerdáig találok magamnak csapatot, vagy befejezem pályafutásomat" - nyilatkozta Effenberg a német Bildnek, és hogy nem mellébeszél, jelzi: új menedzsere, Michael Prawitz komoly tárgyalásokat folytat az Austria Wien sportigazgatójával, Peter Svetitscel.

Effenberg elszerette Strunz feleségét/sport/focivilag/20020514effenberg.htmlEffenberg újabb botránya/sport/focivilag/20020418effenberg.htmlNagy játékosmozgás a Bundesligában/sport/focivilag/20020709nagy.htmlKedvenc focistahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=37596

"Tárgyalok Effenberggel, nagyon érdekes figura, s szeretném meghallgatni elképzeléseit. HA egészséges, akkor mindenre nyitott vagyok, s szerződést kötök vele" - erősítette meg Svetits a Der Standard érdeklődésére. A 34 esztendős középpályás legutóbb a török Besiktasnál próbálkozott, sikertelenül.

Az Austria Wien idén nagybevásárlást tartott, Walter Schachner edző kérésére szezon előtt már érkezett Thomas Flögel (Hearts), Jürgen Panis (FC Tirol), Didier Dheedene (1860 München), Eric Akoto (GAK), Radoslav Gilewicz (FC Tirol), Thorstein Helstad (Brann), Manfred Rothbauer (SV Ried), Raymond Kvisvik (Brann) és Robert Almer (Sturm Graz) is.

Pincési László