Vágólapra másolva!
Aligha túlzás kijelenteni, hogy az olasz bajnokságban az Internazionale rendelkezik a legerősebb csatársorral: a milánóiak már akkor is ontották a gólokat, amikor Christian Vieri és Ronaldo sérülés miatt hiányzott a csapatból (ekkor Mohammed Kallon és Ventola voltak eredményesek), amióta pedig a két világsztár felépült, azóta még ellenállhatatlanabb a támadósoruk. Éppen ezért kicsit furcsa, hogy a klub éppen csatárt akar igazolni, de úgy tűnik, hogy januárban a fiatal horvát támadó, Sasa Bjelanovic Milánóba költözhet.

Bjelanovic ugyan még csak 22 esztendős, de már eseményekben gazdag pályafutást mondhat magáénak. Karrierjét az NK Zadarban kezdte el, és még csak 19 éves volt, amikor a Dinamo Zagrebbe szerződött.

A patinás egyesületnél azonban nem találta meg számítását, előbb kölcsönadták az Istra Pulának, majd a Varteks Varazdin vette meg. Itt aztán ismét megtalálta góllövő cipőjét, és a jelenlegi szezonban ellenállhatatlanul futballozott: az őszi idényben 18 mérkőzésen 17 alkalommal volt eredményes, és ezzel vezeti a góllövőlistát. Teljesítménye természetesen felhívta rá a figyelmet Nyugat-Európában, és a legkomolyabb érdeklődőnek az Internazionale tűnik a horvát utánpótlás-válogatott egykori tagja iránt.

A focista menedzsere, Marko Naletilic szerint már mindenben sikerült megegyezni az Interrel: "Biztos vagyok benne, hogy védencem Milánóban folytatja a pályafutását, noha szerződést még nem írtunk alá. Nagyon szigorú megállapodást kötöttünk az Interrel, amelynek értelmében mától kezdve már senkivel sem tárgyalhatok Bjelanovic ügyében".

Nagy kérdés persze, hogy ha a csatár valóban az Inter játékosa lesz, akkor mennyi játéklehetőséget kap majd, a legvalószínűbb válasz az, hogy szinte semennyit, hiszen Vierin és Ronaldón kívül még Kallon és Ventola is előtte van a sorban. Az Inter számára ez inkább egy jövőnek szóló befektetés lehet, akárcsak nyáron a fiatal brazil, Adriano leigazolása, vagy éppen az egy évvel korábban Bjelanovichoz hasonlóan szerződtetett román Adrian Mutu megvétele, aki jelenleg kölcsönben szerepel a Hellas Veronánál.

Korábban: