Újabb fordulat: mégis ott lehet a vb-döntőn Benzema

French Team Football - FIFA World Cup 2022, Training session NurPhoto FIFA WOrld Cup 2022 Training Session France France National Team National Team Qatar22 Qatar2022 worldcup22 worldcup2022 worldcup Qatar Katar International soccer Sports Soccer Professi
Karim Benzema during offical training France National team at FIFA World Cup Qatar 2022 at 19 November 2022. (Photo by Ayman Aref/NurPhoto) (Photo by Ayman Aref / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter szerint Karim Benzema Emmanuel Macron elnökkel utazhat a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjére.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid aranylabdás csatára már a torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, Didier Deschamps ennek ellenére nevezte a vb-re. Bár egy nappal a nyitónap előtt ismét megsérült és Madridba utazott, a szakmai stáb nem hívott meg senkit a helyére, így a keret tagja maradt. A 34 esztendős Benzema időközben megkezdte az edzéseket a Real Madriddal és sajtóhírek szerint megfelelő erőállapotban van.

A szövetségi kapitány azonban a Marokkó ellen megnyert elődöntő után nem volt hajlandó válaszolni a Benzemával kapcsolatos kérdésekre, miszerint számít-e rá a döntőben.

Oudea-Castera az RTL tv-csatornának úgy nyilatkozott,

a francia elnök kifejezett kívánsága, hogy Benzema ott legyen a gépen, amikor elutazik Dohába.

Macron már az elődöntőt is a helyszínen tekintette meg.

A címvédő franciák Argentína ellen lépnek pályára a vasárnap 16 órakor kezdődő fináléban.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.