Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A papírforma uralta a BLAST Premier Fall Showdown harmadik napját

Vágólapra másolva!
Hiába a lehetőségek és hiába a ténylegesen verhető sztárcsapatok, az alsóbb kategóriák ötösei eddig rendre elhullottak a meccseken. Voltak akik egy pálya erejéig játékban voltak, de egy hosszú Bo3-mas ütközet második felére mind elfogyott.

Vannak azonban olyanok is, akik sajnos addig sem bírták. A tegnapi meccsnapot például a könnyű győzelmek uralták, hiába vártuk, nem jött a csoda a Movistar Riders és a 9z oldaláról sem.

Előbbi alakulat, a spanyolok, a Virtus.pro CIS avagy FÁK (Független Államok Közössége) játékosait fogadták, akikre mostanában rájár a rúd. Nagyjából tavaly ilyenkor a világ legjobbjai között voltak, a világranglistán a top 5-ből várták a meccseket, ma pedig már azért küzdenek, hogy a top 10-ben maradhassanak.

A tegnapi mérkőzésük segített ezen valamelyest, spanyol ellenfelüket gond nélkül utasították maguk mögé. Persze ez volt az elvárható papírforma, de a csapat jelenlegi helyzetében az ilyen apró győzelmek lendíthetnek igazán a játékukon.

A Virtus.pro és a Movistar Riders összecsapásának (2:0) pontos eredményei:

  • Vertigo 16:14 a VP javára
  • Mirage 16:8 a VP javára

A 9z viszont még ennyit se tudott összehozni a Liquid ellen. A feltörekvő dél-amerikai csapat előtt még hosszú út áll, de már hónapokkal ezelőtt is láttuk, hogy jó úton haladnak.

Nem is olyan rég még a Vitality csapatát tudták meglepni, ami ott és akkor mindenképpen előrelépés volt. A Liquid ellen azonban a másik kabátjukban hagyták a jó formájukat, két pálya alatt összesen kilenc kört tudtak nyerni.

A Liquid és a 9z összecsapásának (2:0) pontos eredményei:

  • Nuke 16:3 a Liquid javára
  • Inferno 16:6 a Liquid javára javára

Ezzel egy meccs híján vége a szétlövéseknek. Két csapatra vár már csak nyitómeccs, azt leszámítva ma már a top 8 játékát láthatjuk, a cél és a körülmények pedig változatlanok. A legjobb két csapat jut csak tovább, alsóág pedig nincs, tehát mindenkinek hibátlanul kell játszania, ha tovább szeretnének jutni az őszi BLAST döntőkbe.

A mai menetrend:

  • 12:30 - EG vs MAD Lions
  • 15:30 - Heroic vs Dignitas
  • 18:30 - Complexity vs OG

Mindent egy helyen az Eb-ről