Vágólapra másolva!
A kétszeres Tour de France-győztes Jonas Vingegaard hatalmasat bukott a baszk országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán, a dán sportolót oxigénmaszkkal és nyakmerevítővel szállították kórházba.

36 kilométerre a céltól sokkoló tömegbaleset tört ki, amikor az egyik kerékpáros lejtmenetben nagy sebességnél elesett, ez pedig olyan láncreakciót indított be, hogy mögötte szinte mindenki bukott. Az előző két Tour de France győztese, 

Jonas Vingegaard nagyon rosszul járt, nem tudott felállni, az orvosok már az út szélén megkezdték a kezelését, majd oxigénmaszkkal és nyakmerevítővel szállították kórházba.

A Valter Attilát is soraiban tudó Visma-Lease a Bike csapata későbbre ígért tájékoztatást a dán sztárkerékpáros állapotáról.

A szörnyű balesetben érintett volt a másik két nagy esélyes, a szlovén Primoz Roglic és a belga Remco Evenepoel is, utóbbi szintén feladta a viadalt és ugyancsak kórházba vitték kivizsgálásra - számolt be róla az MTI.

A tömegbukás után a verseny szervezői úgy döntöttek, semlegessé nyilvánítják a szakaszt, tehát az összetett eredményébe nem számít bele a csütörtöki etap.