Vágólapra másolva!
Armand Duplantis olimpiai, világ- és Európa-bajnok svéd rúdugró a tokiói "tesztjátékok" után úgy érzi, mintha az első olimpiájára készülne idén Párizsba.

A hétszeres világcsúcstartó szerint - aki jelenleg 6,23 méterrel tartja a férfi rúdugrás világrekordját - a japán fővárosban az olimpia a koronavírus-járvány miatt nagyon stresszes időszakban, ráadásul nézők nélkül zajlott, emiatt pedig egyfajta tesztként csapódott le benne az esemény - írja az MTI.

Armand Duplantis már nagyon várja a párizsi olimpiát
Fotó: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

"Párizs teljesen más élmény lesz, és ez nagyszerű. Nagyon izgatott vagyok és annak is különösen örülök, hogy ott lehetnek a családtagok a lelátón és élőben nézhetik majd a versenyt" - mondta a 24 éves svéd rúdugró, majd hozzátette, hogy még mindig éhes a sikerre.

"Még nagyon sok van bennem, amit meg akarok mutatni a pályán. Sok magasság van, amit még meg kell ugranom, tovább akarom feszegetni a határaimat, fejlődni és próbálkozni szeretnék, hogy megtudjam, mit tudok kihozni magamból" - hangsúlyozta Duplantis, aki bár már elért mindent a versenyszámában, de még túl fiatalnak tartja magát ahhoz, hogy minden idők legjobbjaként emlegessék. - "Szeretem, hogy esélyes vagyok minden rúdugróval szemben. Úgy érzem, hogy mindig is én leszek a legjobb a pályán, de ennél komolyabban még nem gondoltam bele a dologba" - jegyezte meg Duplantis. Jelezte, túl korainak tartja, hogy a karrierje egészéről beszélgessen, mivel még sok időt szeretne eltölteni a pályán versenyzőként.

A párizsi játékok megnyitójára július 26-án kerül sor, de már 24-én rendeznek sporteseményeket a francia fővárosban, az atlétikai versenyek pedig augusztus elsejétől a záró napig, 11-ig tartanak.