Hihetetlen balettmozdulattal fordította meg a meccsét a világbajnok teniszező - videó

tenisz, Australian Open, Tsitsipas, Sztefanosz Cicipasz
Greece's Stefanos Tsitsipas avoids to touch the net for a point against Belgium's Zizou Bergs during their men's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 15, 2024. (Photo by David GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A tavalyi döntős Sztefanosz Cicipasz négyszettes győzelemmel bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A korábbi világbajnok görög teniszező a második játszmában egy egészen elképesztő labdamenetet is megnyert.

Cicipasz eredetileg Matteo Berrettini ellen játszott volna, ám az olasz visszalépett az Australian Opentől, így a belga Zizou Bergs várt a 7. kiemelt görög játékosra. Bergs az első játszmát meg is nyerte 7-5-re, majd a második szett elején egy különleges labdamenet után az egész mérkőzés képe megfordult.

Cicipasz ilyen mozdulattal nyerte meg a meccs fordulópontját jelentő labdamenetet Forrás: AFP/David Gray

Bergs egyik röptéje bréklabdánál visszapörgött a saját térfelére, Cicipasz pedig rohant, és végül egy balettmozdulattal sikerült úgy leütnie a labdát a játékvezető irányába, hogy közben nem ért a hálóhoz.

Mindketten tanácstalanul álltak, főleg a belga nem értette mi történt,

ám ezzel lebrékelte az ellenfelét a görög, majd a folytatásban 6-1, 6-1, 6-3-mal megfordította a találkozót.

Cicipasz először el sem akart indulni a labdáért

"Az az ütés rendkívüli volt, nem is tudom, hogyan értem el. Amikor láttam, hogy visszafelé pörög a labda,

Ám végül nem akartam feladni, megpróbáltam, és megszereztem azt a pontot, ami szerintem megfordította a mai meccset" – nyilatkozta Cicipasz a meccs után.

A tavaly Melbourne-ben döntőt játszó görög teniszező a következő körben az ausztrál Jordan Thompson ellen játszik, aki a múlt héten Rafael Nadalt is legyőzte.