Vasárnap történelmi sikert érhetne el, mégis más győzelmét akarja az esélyes sztársportoló

cycling Horizontal, Valter Attila, Jonas Vingegaard, Vuelta, Jumbo-Visma, kerékpár
Team Jumbo-Visma's Danish rider Jonas Vingegaard (Cŕ waves before the start of the stage 15 of the 2023 La Vuelta cycling tour of Spain, a 158,3 km race between Pamplona and Lekunberri on September 10, 2023. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
Négy szakasz van hátra a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyből, és minden jel arra mutat, hogy Valter Attila csapata, a Jumbo-Visma a történelemben első csapatként egy év mindhárom háromhetes Grand Tourját megnyeri. Ám egyelőre kérdés, hogy Spanyolországban ezt kivel teszi meg.

Az egyik legnehezebbnek tartott szerdai szakasz után az összetett első három helyén három csapattárs, Sepp Kuss, Jonas Vingegaard és Primoz Roglic áll, a negyedik Juan Ayuso lemaradása már 4 perc.

Noha a háromszoros Vuelta-győztes, és az idei Giro d'Italiát megnyerő Roglic zárta elsőként a szerdai etapot, jelenleg úgy tűnik, a legjobb formában a Tour de France-győztes Vingegaard van, aki első dánként nyerhetné meg a Vueltát. Ám az összetettben 8 másodperces lemaradással álló Vingegaard szerda esti nyilatkozata alapján ezt ő sem szeretné, hanem inkább a korábbi Grand Tourokon jellemzően segítőként funkcionáló Kussnak drukkol.

A jelenlegi forma alapján Jonas Vingegaard a Vuelta legnagyobb esélyese, de úgy tűnik, ő nem akarja megnyerni Forrás: AFP/Ander Gillenea

nyilatkozta Vingegaard az amerikai csapattársáról, akit korábban Roglic is méltatott.

Valter Attila csapata, a Jumbo minden bizonnyal történelmet ír 2023-ban, és akár a Vuelta összetettjének első három helyén is zárhatnak, ami szintén egyedülálló lenne. A nyilatkozatok után pedig az lenne a meglepő, ha az idei három Grand Tourt nem három különböző versenyzővel nyerné meg a csapat – persze ha Kuss nagyobb gond nékül teljesíti és kibírja erőnlétileg a hátralévő etapokat.