Kiderült, ott lehet-e Valter Attila a Tour de France-on

Horizontal CYCLING DAUPHINE LIBERE CYCLING RACE
Jumbo-Visma's Danish rider Jonas Vingegaard (L) and Jumbo-Visma's Hungarian rider Attila Valter ride in the pack during the third stage of the 75th edition of the Criterium du Dauphine cycling race, 194,5 kms between Monistrol-Sur-Loire and Le Coteau, central-eastern France, on June 6, 2023. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Jumbo-Visma csapata kihirdette a nyolcfős keretét a szombaton kezdődő francia kerékpáros körversenyre. A névsorban nem szerepel az országos bajnok Valter Attila.

A Tour de France 110. kiírása a spanyolországi Bilbaóból indul, és hétfőn kiderült, hogy a címvédő Jonas Vingegaard kikkel együtt készül az újabb győzelemre.

A várakozásoknak megfelelően a Giro d'Italia-győztes Primoz Roglic nem indul el a háromhetes versenyen, és noha Steven Kruijswijk június eleji sérülése után volt esély arra, hogy Valter Attila debütálhat a Touron, végül a magyar kerékpáros sem tagja a csapatnak.

Vingegaard mellett végül Wout van Aert, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Sepp Kuss, Wilco Kelderman és Nathan Van Hooydonck alkotja a holland csapatot.