Valter Attila két csapattársa koronavírusos

HOEI WIELRENNEN CYCLISME Horizontal CYCLING
Hungarian Attila Valter of Jumbo-Visma pictured in action during the 86th edition of the men's race 'La Fleche Wallonne', a one day cycling race (Waalse Pijl - Walloon Arrow), 194,2 km from Herve to Huy, Wednesday 19 April 2023. BELGA PHOTO DAVID PINTENS (Photo by DAVID PINTENS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Valter Attila csapatából Sam Oomen és Tosh Van der Sande koronavírusos, így a Jumbo-Visma csak öt versenyzővel - köztük a magyar kerékpárossal - képviselteti magát vasárnap az öt legnagyobb egynapos viadal közé tartozó Liege-Bastogne-Liege megméretésen.

A 24 éves Valter a rajt előtt az M4 Sportnak elárulta, a két csapattárs betegsége szombat délután egy órával azután derült ki, hogy még változtatni lehetett volna az indulók névsorán.

"Elég rosszul érezték magukat, ezért csináltak tesztet, és mindkettő pozitív lett, ezért már tegnap este elhagyták a szállodát. Ez rossz hír a csapatnak, mert a többi együttes hét fővel indul, mi pedig csak öten leszünk, ami rontja az esélyeinket. De talán pont a mai olyan pálya, ahol a lábak beszélnek, mert ha valakinek jók a lábai, akkor elöl lehet maradni" - fogalmazott a magyar bajnok, aki hozzátette, nem a legjobb így indítani egy versenyt, mert a morálnak nem tesz jót.

Valter Attila csapata nincs könnyű helyzetben Forrás: Belga via AFP/David Pintens

Valter szerint a világbajnok és címvédő Remco Evenepoel, illetve a kétszeres Tour de France-győztes és idén a másik két ardenneki klasszikust, az Amstel Gold Race-t és a Vallon Nyílt is megnyerő Tadej Pogacar a favorit. Úgy vélte, a belga és a szlovén kerekes csapatai fogják koordinálni a versenyt, ezért nekik ilyen téren nem sok dolguk lesz.

"A túlélésről szól ez a verseny. Négyezer méter szintkülönbségnél már nem feltétlen csak a taktika számít. Itt a legerősebbnek kell lenni, ebben nem sok taktika és matek van" - mondta Valter, aki saját bevallása szerint jól aludt, de hosszú volt a szezon első fele, ezért már várja a Liege-Bastogne-Liege utáni pihenőt.

A 258,5 kilométeres viadal 10.30-kor rajtolt el.