Vágólapra másolva!
Valter Attila bemutatkozott új csapatánál, a Jumbo-Vismánál, ám minden bizonnyal nem így képzelte a debütálást, ugyanis a spanyolországi Gran Camino országúti kerékpáros-körverseny első szakaszát az embertelen időjárási körülmények miatt félbeszakították.

A 24 éves magyar kerékpáros a világ legjobb csapatának nevezhető Jumbo-Vismánál töltötte idén az első felkészülési időszakát, és a Gran Camino első szakaszán versenyzett először a holland csapat színeiben.

Valter Attila valószínűleg nem ilyen debütálásról álmodott, ugyanis mintegy 60 kilométerrel a futam vége előtt elkezdett szakadni az eső, ami aztán havas esőre, majd brutális hóesésre váltott. A Nemzeti Sport megírta, hogy

az egyre kellemetlenebb időjárási körülmények hatására többen is jelezték elégedetlenségüket a zsűriautó felé, és az utolsó emelkedő kezdeténél, 19 kilométerrel a cél előtt a teljes mezőny félreállt.

A sztárversenyzők közül Ion Izagirre és Jonas Vingegaard is tárgyalásokba kezdett a szervezőkkel a folytatásról, majd gyorsan megszületett a döntés: leállították a versenyt.

Érdekesség, hogy az élen haladó három versenyzőnek minderről nem szóltak, így ők néhány kilométeren át még tekertek, mire eljutott hozzájuk a hír a szakasz lefújásáról.