Djokovic hazugságai is eltörpülnek amellett, amit az olasz teniszező csinált oltásügyben

2022 US Open - Day 3 GettyImageRank2 grand slam us open tennis championships wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 31: Camila Giorgi of Italy reacts after her loss to Madison Keys of the United States in their Women's Singles Second Round match on Day Three of the 2022 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 31, 2022 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indítottak az egyik legjobb olasz női teniszező, Camila Giorgi ellen, mivel a gyanú szerint hamis igazolást használt annak bizonyítására, hogy felvette a koronavírus elleni védőoltást.

A La Repubblica című olasz lap beszámolója szerint a WTA világranglistáján 67. helyezett játékos így tudott elindulni a női teniszezőket tömörítő szövetség égisze alatt zajló egyes versenyeken, amelyeken a részvétel kötelező feltétele volt az oltási igazolvány megléte.

A vád szerint a hamis dokumentumot egy oltásellenes orvostól szerezte be, akinek a klienslistáján több olasz híresség és közéleti személyiség szerepel. Az ügyben a vicenzai rendőrség vizsgálódik.

Camila Giorgi súlyos büntetésre számíthat, ha igazolódnak az ellene felhozott vádak Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Matthew Stockman

A pénteken 31 éves Giorgi három WTA-tornán győzött, a Grand Slam-viadalokat tekintve a legjobb eredménye a negyeddöntőbe jutás volt Wimbledonban, 2018-ban.

Emlékezetes, hogy 2022 elején óriási port kavart Novak Djokovics esete, miután az ausztrál külügyminiszter visszavonta a beutazáshoz szükséges vízumát, így nem indulhatott el az Australian Openen. Az akkor éppen világelső szerb ugyanis nem volt beoltva, márpedig Ausztráliába az év elején csak oltottak léphettek be. Djokovics mindenféle úton próbálta bizonyítani az igazát, ő is felmutatott oltási igazolást, azonban arról is kiderült, hogy hamis. Így végül több napig tartó háziőrizet után végül kénytelen volt elhagyni az országot.