Vágólapra másolva!
Az Eb-ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána két hete hozta nyilvánosságra, hogy édesapja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. Ebből kifolyólag könnyen elképzelhető, hogy Szilágyi Zoltánt az edzősködés mellett az ügyvédi tevékenységtől is eltilthatják a jövőben.

A 25 éves úszónő apja tagadta az őt ért vádakat, de a Blikk információi szerint Szilágyi Zoltán ellen szól, hogy durva és agresszív viselkedése miatt romlott meg a házassága, valamint a válópere után a bírósági végzés ellenére nem engedte át kisebbik lánya, Gerda felügyeleti jogát volt feleségének.

A férfi cselekedetének súlyos következményei is lehetnek, hiszen jogot végzett emberként valószínűleg tisztában van a törvényi előírásokkal.

A Blikk megkereste a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökét, Tóth M. Gábort, aki általánosságban beszélt arról, mi történik "az ügyvéd peres felet marasztaló jogerős döntés ügyvéd általi nem teljesítése" esetén.

Szilágyi Liliána vallomásának komoly következményei lehetnek az apjára nézve Forrás: AFP/Alexander Nemenov

- mondta Tóth M. Gábor.

Ha egy ilyen vizsgálat megindul, akkor zárulhat felmentéssel is, pénzbírsággal vagy akár kamarai tagi kizárással is. Ahhoz pedig, hogy valaki ügyvédként dolgozhasson, szükséges a kamarai tagság, anélkül ugyanis nem lehet ilyen jellegű tevékenységet folytatni.

Liliána vallomása után a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) bejelentette, hogy vizsgálatot indít. A válóperes eljárás során a bíróság többek között azt is kétségbe vonta, Szilágyi alkalmas volt-e a gyereknevelésre - márpedig a férfi fiatal sportolókkal dolgozik, így nagy bajba kerülhet, mert a Stamina SK úszóinál edzőként és szakosztályelnökként tevékenykedik.