Újabb fordulat: mégsem veszik őrizetbe Djokovicot, a tüntetők összetűztek a rendőrökkel - videó

Horizontal
Police officers pepper spray supporters to clear a road for Serbia's tennis champion Novak Djokovic's car in Melbourne on January 9, 2022. (Photo by William WEST / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a bizonytalanság Novak Djokovic ügye körül. Nem sokkal azt követően, hogy a szerb sajtó beszámolt a teniszező őrizetbe vételéről, az ausztrál The Age újságírójának, Paul Sakkalnak több forrás is megerősítette, hogy az ausztrál hatóságok nem veszik őrizetbe a világ első számú teniszezőjét. Közben a rendőrség a rendet próbálja megőrizni a sztár főhadiszállása előtt, mert sok szurkoló tüntet a világsztár mellett.

A források szerint az erős rendőri jelenlétre azért van szükség, mert nagyon sokan összegyűltek Djokovic és ügyvédjei főhadiszállása előtt,

s a biztonsági erők a rendet próbálják megőrizni.

Az ausztrál rendőrség paprikaspray-t is használt a tömegoszlatásra, több tüntetőt le is fújtak a hatóságok.

Forrás: AFP/William West

Az információt a szerb SportKlub újságírója, Szasa Ozmo is megerősítette, aki hozzátette, hogy még mindig nem tudni, hogy Alex Hawke bevándorlási miniszter visszavonja-e a Djokovicnak kiadott vízumot. A korábbi hírekkel ellentétben az ausztrál hatóságok nem veszik őrizetbe a világ első számú teniszezőjét.