Australian Open: fordulat állhat be Novak Djokovic szereplését illetően

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brooks Challenge Cup trophy after winning against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 3, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic ott lesz a szerb válogatottban januárban a sydneyi ATP Kupán, így egyre valószínűbb, hogy elindul utána az ausztrál nyílt teniszbajnokságon is.

A január 1-től 9-ig tartó csapatverseny szervezői kedden közölték, hogy a 34 éves sztár rajta van a nevezési listán. Az Australian Open január 17-én rajtol.

Korábban a játékos édesapja, Srdjan Djokovic úgy nyilatkozott, hogy ha a rendezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, akkor fia valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján. Djokovic egyelőre nem árulta el, hogy kapott-e már vakcinát, édesapja szerint azonban a Tennis Australia álláspontja az oltással kapcsolatban egyenlő a zsarolással.

Novak Djokovic mégis ott lehet az Australian Openen Forrás: AFP/David Gray

A házigazdák minden résztvevő játékostól elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen.

Az idén három GS-t nyerő világelső idén kilencedszer nyert a Melbourne Parkban, és az ugyancsak húsz trófeát gyűjtött Roger Federerrel és Rafael Nadallal társbérletben csúcstartó a férfiak között a Grand Slam-győzelmek tekintetében.

A spanyol klasszis már jelezte, hogy ott lesz az Australian Openen, a térdműtéte után lábadozó Federer azonban hiányozni fog a mezőnyből.