Kizárólag beoltott teniszezők indulhatnak az Australian Openen

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brooks Challenge Cup trophy after winning against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 3, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Kizárólag olyan teniszezők vehetnek részt a januári Australian Openen, akik megkapták az oltást koronavírus ellen.

Eddig bizonytalan volt, hogy a játékosok milyen feltételek mellett léphetnek be Ausztráliába, voltak kiszivárgott információk, amelyek szerint 14 buborékban vagy karanténban töltött nap után akár oltatlan teniszezők is pályára léphettek volna Melbourne-ben. Szombaton azonban Craig Tiley tornaigazgató bejelentette: minden résztvevőnek, játékosoknak, rendezőknek és szurkolóknak is kötelező lesz az oltás.

A világelső Novak Djokovic korábban úgy fogalmazott: azt követően dönt az indulásról, hogy nyilvánosságra hozzák az egészségügyi előírásokat, azt ugyanakkor a szerb kiválóság nem árulta el, be van-e oltva.

Kizárólag beoltott teniszezők indulhatnak az Australian Openen Forrás: AFP/David Gray

"Szeretnénk látni Novakot itt, ám tudja, ahhoz, hogy induljon, meg kell kapnia az oltást" - szögezte le Tiley.

Djokovic - a svájci Roger Federerrel és a spanyol Rafael Nadallal egyetemben - 20 Grand Slam-tornát nyert pályafutása során.

Csütörtökön jelentették be, hogy a szervezők teltházas mérkőzésekre számítanak a január 17. és 30. ausztrál nyílt teniszbajnokságon.