Nem indul az Indian Wells-i tenisztornán a négyszeres Grand Slam-bajnok

tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.27. tennisz, Naomi Oszaka
Japan's Naomi Osaka returns the ball to Czech Republic's Marketa Vondrousova during their Tokyo 2020 Olympic Games women's singles third round tennis match at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 27, 2021. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem indul el az októberre áthelyezett Indian Wells-i szupertornán Oszaka Naomi, a japánok négyszeres Grand Slam-bajnok teniszezője.

Az ötödik Grand Slamnek is nevezett kaliforniai verseny - melyet a koronavírus-járvány miatt halasztottak el márciusról - szervezői megerősítették, hogy a 2018-as győztes nem lesz ott a mezőnyben.

A 23 éves játékos visszalépése nem váratlan: a szeptemberi US Openen címvédő létére a harmadik fordulóban kikapott a később a fináléig menetelt kanadai Leylah Fernandeztől úgy, hogy a második szettben 6:5-nél a meccsért adogatott. Ekkor azonban teljesen összeroppant, többször is eldobta az ütőjét, a lelátóra ütötte a labdát mérgében - ezért figyelmeztették is - , majd később a sajtótájékoztatón elárulta, azon gondolkozik, hogy újabb szünetet tart a pályafutásában.

Japan's Naomi Osaka returns the ball to Czech Republic's Marketa Vondrousova during their Tokyo 2020 Olympic Games women's singles third round tennis match at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 27, 2021. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Forrás: AFP/Tiziana Fabi

"Úgy érzem, mostanában, amikor nyerek, nem érzem magamat boldognak, inkább megkönnyebbültnek. És amikor veszítek, nagyon szomorú vagyok. Nem hiszem, hogy ez normális"

- magyarázta. Hozzáfűzte: megpróbálja kitalálni, hogy mit akar csinálni, de azt nem tudja megmondani, mikor játssza a következő mérkőzését.

Ez volt Oszaka első GS-tornája a Roland Garros óta, amelynek a második fordulójában visszalépett mentális egészségének megóvása érdekében. Párizsban bejelentette, hogy nem vesz részt a meccsek utáni, kötelező sajtótájékoztatókon, mert az újságírókkal való találkozás előtt szorongást érez, és három éve depresszióval küzd.