Rangos kitüntetést kapott az Origo sportújságírója

Vágólapra másolva!
Az Origo sportrovatának munkatársa, Palotai Barnabás vehette át a legtehetségesebb fiatal magyar sportújságírójának járó díjat a Magyar Sportújságíró Szövetség szerdai, budapesti kongresszusán.

Ezt a kitüntetést minden évben egy ember kapja meg az MSÚSZ éves kongresszusán. A 2020-as díjazott Palotai Barnabás, aki 2017 júliusában kezdett el dolgozni az Origo sportrovatában. Az elmúlt egy évben több kiemelkedő írással is jelentkezett. Ilyen volt a világ egyik legjobb jégkorongozójával, a cseh Jaromír Jagr-el készített interjúja, vagy az az interjú, amelyet az NBA egyik volt sztárjával, Darko Miličić-csel készített Újvidéken.

Munkatársunk, Palotai Barnabás, aki rangos kitüntetést kapott a Magyar Sportújságírók Szövetsége kongresszusán Forrás: Origo

A rangos kitüntetést Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, Csisztu Zsuzsa, a testület alelnöke és Novotny Zoltán, az MSÚSZ örökös tiszteletbeli elnöke adta át kollégánknak.

Kaplár F. József, a Sport TV örökös műsorvezetője és kommentátora, valamint posztumusz Simon József, a Nemzeti Sport tavaly elhunyt kézilabda-szakírója kapta meg a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) életműdíját.

Feleki-díjat kapott Ambrus Gábor, az MTI sportszerkesztőségének vezetője, az MSÚSZ korábbi főtitkára; Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu alapítója és egyben főszerkesztője, valamint Csinta Samu erdélyi újságíró, a Krónika napilap volt főszerkesztője.

Gyulai István-díjat vehetett át Bera Emese, a Magyar Rádió; Bóbics László, a Zalai Hírlap munkatársa, Horváth Mariann, az Eurosport kommentátora; Kádár Zoltán marosvásárhelyi rádiós sportújságíró és Somlóvári Dávid, a Nemzeti Sport Online felelős szerkesztője. Szintén ezt az elismerést kapta meg Fehér Sándor operatőr, aki nem tudott jelen lenni az eseményen.

Az MSÚSZ és a Sport TV által közösen alapított Lázár Bence-díjat első alkalommal Borsos Attila, a Sport TV kézilabda szakkommentátora vehette át.