Vágólapra másolva!
Hüttner Csaba, a kajak-kenusok szövetségi kapitánya szerint a sportolóknak meg kell őrizni a motivációjukat, és 2021-ben minél több kvótát kell majd szerezni az elhalasztott tokiói olimpiára.

„Őszig törölték az összes nemzetközi eseményt a sportágunkban, de a versenyzőink motivációját fenn kell tartani. Ráadásul jövő tavasszal szeretnénk minél többet megszerezni a hiányzó öt (egy női kenus, három férfi kenus, egy férfi kajakos) olimpiai kvótából,

ezért edzésverseny-programot állítottunk össze." – nyilatkozta a 49 éves kapitány a sportági honlapnak.

Ennek az első állomása május 26-án, a szolnoki Holt-Tiszán lesz. Reggel két K-2 1000 méteres futam lesz, mindkét alkalommal ugyanaz az öt páros áll majd rajthoz, délután pedig hasonló feladat vár a C-2 1000 méteren indulókra, ott hat duó méreti majd meg magát.

Májust követően júniusban és júliusban is rendeznek K-2 és C-2 1000 méteres edzésversenyt, mert az a cél, hogy minél több párost teszteljenek „élesben".

A szövetségi kapitány szerint komoly tétje nem lesz a megmérettetéseknek, ugyanakkor, akik több futamban is nagyot alkotnak, ők már 2020-ban elérhetik, hogy jövő tavasszal elinduljanak a pótkvalifikációs versenyeken.

A mezőny elég erős lesz mindkét kategóriában, férfi K-2 1000 méteren rajthoz áll a Kammerer Zoltán – Gál Péter kettős és a 2019-es U23-as világbajnok Koleszár Mátyás – Németh Viktor Máté duó is.

C-2 1000 méteren sem lehet majd panasz a társaságra, vízre száll a Kiss Balázs – Dóri Bence páros és a Mike Róbert – Korisánszky Dávid kettős is.