Még a BL is megirigyelheti a túraautó-világkupa trófeáját

AUTO - TESTS BARCELONE WTCR - 2019 Test championnat du monde espagne touring car MEDIA LAUNCH   during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Tests at Barcelone, Spain,  March 27 to 29 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
MEDIA LAUNCH during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Tests at Barcelone, Spain, March 27 to 29 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
A hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatóval megkezdődött, de még nem rajtolt el a túraautó-világkupa 2018-as évada. A barcelonai médiaprezentáción bemutatták a csapatokat, a versenyzőket, és azt a hatalmas trófeát is, amihez hasonlót csak kevés sportágban látni. A tájékoztatón az Origo újságírója a francia L'Equipe, az angol Autosport és a német Auto Bild Motorsport szakírójával kérdezhette a pilótákat.

A Supergridre keresztelt mezőnyben idén 26 versenyző küzd meg az újonnan bemutatott, egyedi tervezésű kupáért az április első hétvégéjén, Marokkóban kezdődő bajnokságban. Magyarországot Michelisz Norbert és Tassi Attila képviseli. A tavalyi világkupa-negyedik Michelisz a BRC Racing Team Hyundai i30N TCR-ével, az újonc Tassi a KCMG Group Honda Civic Type R TCR-ével indul. Nem véletlen a "Supergrid" elnevezés, hiszen hét olyan versenyző van az indulók között, aki az FIA valamely bajnoki címét megszerezte, és összesen 43 különböző bajnoki címet nyert el a 26 induló.

A WTCR Szupergrid Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

A WTCR promótere, Francois Ribeiro egyenesen a nemzetközi túraautózás legjobbjának nevezte a nevezési listát. A jogtulajdonos biztos benne, hogy legalább húsz autó lesz egy másodpercen belül az időmérőkön, vagyis igazán izgalmas szezon várható.

A sajtótájékoztatón a nemzetközi médiumok közül a francia L'Equipe, az angol Autosport, a német Auto Bild Motorsport és az Origo újságírója kérdezhette a versenyzőket. Michelisz Norbert kőkeménynek nevezte a mezőnyt, azt mondta, egyértelműen a bajnoki cím megszerzése a célja, és igazi kihívásnak tartja, hogy igazi legendák ellen versenyezhet. A mindössze 19 éves Tassi Attila is készen áll a harcra, számára elsősorban a tapasztalatszerzés a cél.

Az Origo sportrovatának újságírója (balra) az angol Autosport, a német Auto Bild Motorsport és a francia L'Equipe újságírója a WTCR versenyzőit kérdezik Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

Bemutatták a WTCR vadonatúj kupáját. Az egyedi tervezésű, nagyjából 150 cm magas trófeát egy marokkói művész álmodta meg a promóterrel közösen. Olyan kupát szerettek volna, mely nem emlékeztet sem a BL, sem a tenisztrófeákra. A győztes azonban nem ezt, hanem egy kicsinyített mását kapja meg, nevét viszont az eredeti darabra gravírozzák. A kupa nagyságában viszont már nem egyedülálló, az Egyesült Államokban több autóverseny-sorozatnak is hasonlóan nagy trófeája van.

A túraautó-világkupa április első hétvégéjén kezdődik Marokkóban, a szezonzáró december 15-én lesz Malajziában.