Vágólapra másolva!
Több mint százezer fontot (kb. 36 millió forintot) nyert egy férfi az Oxfam brit jótékonysági szervezetnek azzal, hogy Andy Murrayt legyőzve Roger Federer diadalmaskodott a wimbledoni tenisztornán.

Nick Newlife még 2003-ban fogadott arra a William Hillnél, hogy 2019-ig Federer megnyeri hétszer az angol nyílt teniszbajnokságot, erre 1520 fontot tett fel, a 101 840 fontos nyeremény pedig meg is érkezett az Oxfam jótékonysági szervezet számlájára, a brit férfi ugyanis 2009-ben meghalt, így nem ő kapta a pénzt.

"Szerencsétlen, hogy pont honfitársam, Murray ellen nyert Federer. Ültem a tévé előtt, szurkoltam Murraynek, de közben ott motoszkált a fejemben, hogy ha Federer nyer, akkor sok pénzt kap a szervezetünk" - nyialtkozta az Oxfam képviseletében Andrew Barton.

Az 59 évesen elhunyt Nick Newlife már nyert egyszer pénzt a szervezetnek Federerrel, korábban azt tette meg 250 fonttal, hogy a svájci játékos legalább 14 Grand Slam-tornát fog nyerni, ezt a 2009-es Roland Garros-győzelemmel be is húzta, a fogadóiroda pedig akkor 16 750 fontot (kb. 6 millió forint) fizetett érte.