Vágólapra másolva!
A hét végén Moszkvában folytatódik a műkorcsolyázók Grand Prix-sorozata, és az orosz fővárosban Sebestyén Júlia is jégre lép. Európa-bajnoknőnk tíz napja a Harbinban rendezett Kína-kupán ötödik lett, ahol az akklimatizáció nehézségeivel is meg kellett küzdenie.

"Már odafelé is rettenetesen hosszú volt az út. Párizsban három órát kellett várnunk, Pekingben négyet, és még onnan két órát repültünk Harbinba. Minden bizonnyal az akklimatizációs gondok is közrejátszottak abban, hogy a versenyen meglehetősen sok volt a rontás. Visszafelé ottani idő szerint reggel fél hatkor indultunk ki a repülőtérre, és múlt hétfőn éjjel fél tizenkettőre érkeztem haza, így a hétórás időeltolódással együtt huszonöt órás lett az út! A keddi napom ráment arra, hogy magamhoz tértem, szerdától próbáltam erőt gyűjteni, de aztán jött a holtpont, amikor egész nap úgy éreztem magam, mint akit fejbe vágtak. A kétszeri átállás eléggé megviselt, persze, igyekeztem összekapni magam, és felkészülni az Orosz-kupára" - mondta el a szerdai, moszkvai útja előtt Sebestyén Júlia.

Európa-bajnoknőnk a Kína-kupa után az orosz fővárosban is találkozik a Harbinban győztes dél-koreai Ju Na Kimmel, a negyedik japán Szugurival és a hatodik amerikai Lianggal. A mezőnyben ott lesz a kanadai Rochette, a japán Nakano, a kínai Csan Liu, a finn Korpi, a német Wieczorek, továbbá három orosz versenyző, Martinova, Jevljeva és Doronyina.

Az érmekért minden bizonnyal a vb-3. Ju Na Kim, a 2006-os vb-2. Szuguri, az olimpiai 5. Rochette, a vb-5. Nakano, az idei Eb-3. Korpi, valamint Sebestyén Júlia lesz harcban. Vagyis éppen a mezőny fele.

"Ahogy a Grand Prix-sorozat eddigi állomásain, úgy Moszkvában is nagyon erős lesz a mezőny, de meg kell próbálnom a legtöbbet kihúzni magamból. Természetesen nem úgy, hogy nagy terhet rakok a saját vállamra; egy kicsit könnyedébben, mégis maximális odafigyeléssel kell korcsolyáznom. Ha a rövid programon ugyanúgy sikerül, ahogy Kínában, akkor nem leszek elégedetlen, a szabadkorcsolyázásban viszont mindenképpen szeretnék javítani" - fogalmazott Sebestyén Júlia.

"Sajnos a Kína-kupán a kűrben akadtak hibáim. Az első tripla flipre nem tettem rá a toe-loopot, a másodikban pedig elestem, és ezt úgy könyvelték el, mintha ez lett volna a kombinációm, mégpedig a harmadik. Háromnál többet nem lehet beilleszteni a kűrbe, így amikor a vége felé még ugrottam egy dupla Axel, dupla toe-loopot, ezt lenullázták, egyáltalán nem kaptam rá pontot. Sajnos jogosan.

Az eséssel elvesztettem egy kombinációs lehetőséget, és utána túlságosan is az járt a fejemben, hogy minél több pontot gyűjtsek össze. Ám ebből az esetből is tanultam. Mindazonáltal a legfontosabb az, hogy minél több ugrást kell bemutatni, és ha ezeknek jó a technikája, a kivitelre is többet adnak, és jobb a program összhatása" - tette hozzá a tiszaújvárosi korcsolyázónő.