Storck szavai ösztönzőleg hatnak Sallaira

Sallai Roland, Tiémoko Konaté, foci
Budapest, 2016. május 20. Sallai Roland (b) és az elefáncsontparti Tiémoko Konaté a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 20-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Sallai Roland tavaly 16, idén 31 bajnokin lépett pályára a Puskás Akadémia labdarúgócsapatában, és nagyon meglepődött, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány is felfigyelt rá.
Vágólapra másolva!

A 19 éves csatár újoncként bekerült a bő Európa-bajnoki keretbe, és Elefántcsontpart ellen bemutatkozott a válogatottban.

„Már annak is örültem, hogy a keretben lehetek, nem is számítottam arra, hogy Bernd Storck becserél, de amikor elküldött melegíteni, akkor már reménykedtem, hogy beállhatok. Végül majdnem negyed órát tölthettem a pályán, óriási volt” – nyilatkozta a Feol.hu-nak a csatár.

Sallai Roland és az elefáncsontparti Tiémoko Konaté csatája Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 23-as Eb-csapatba már nem fért be, de nincsen benne hiányérzet emiatt.

„Nem viselt meg különösebben, nem számítottam arra, hogy ott lehetek Franciaországban. Annyit mondott a kapitány, hogy száz százalékig elégedett volt velem, nagyon jól dolgoztam az edzőtáborban, és a felkészülés során a meccseken is. Ennek volt a jutalma az Elefántcsontpart elleni mérkőzésen a becserélésem, és ha így fejlődöm, akkor számít rám a világbajnoki selejtezőkön. Ez nagyon ösztönző” – tette hozzá. A vágya, hogy 24-25 évesen az olasz vagy spanyol bajnokság egyik élcsapatában futballozzon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!