Juris Laizans (Lettország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Juris Laizans, a lettek középpályása.
Vágólapra másolva!

Juris Laizans (Lettország)
Poszt: középpályás
Klub: CSZKA Moszkva
Születési idő: 1979. január 6.
Válogatottság: 52 mérkőzés, 7 gól

Verpakovskis mellett a lettek másik fő gólfelelőse, a kvalifikációs sorozatban kétszer talált be, mindkétszer nagyon fontos pillanatban: a lengyelek elleni idegenbeli találkozón győztes gólt ért el, majd a törökök elleni pótselejtező is eredményes volt.

Már tizenévesen bemutatkozott a Skonto Riga első csapatában, sőt, a válogatottbeli debütálásakor sem volt még húszesztendős: ez utóbbira 1998-ban került sor. A rigai együttessel négy bajnoki címet nyert, és különösen a 2000-es pontvadászatban ment neki a játék, ekkor hat találatot ért el.

Mindennek köszönhetően 2001-ben a CSZKA Moszkva igazolta le, ahol rögtön meghatározó ember lett, első évében 26 bajnokin játszott. A következő két esztendőben egyaránt 27 bajnokin játszott, 2002-ben három, 2003-ban pedig egy találatot szerezve.

Tavaly bajnoki címet nyert a CSZKA-val, vagyis az Európa-bajnokság után a Bajnokok Ligájában is viszontláthatjuk majd - ha csak egy nyugat-európai egyesület el nem viszi a moszkvaiaktól.