Jorgosz Karagunisz (Görögország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Jorgosz Karagunisz, a görögök középpályása.
Vágólapra másolva!

Jorgosz Karagunisz (Görögország)
Poszt: középpályás
Klub: Internazionale
Születési idő: 1977. március 5., Pirgosz
Testsúly, magasság: 176 cm/74 kg

Pályafutását a fővárosi Panathinaikoszban kezdte el, már az 1995-96-os idényben az első csapat keretéhez tartozott, de abban a szezonban egyetlen mérkőzésen sem játszott a felnőttek között. A következő pontvadászatra kölcsönadták az Apollon Athénnak, ahol végre bemutatkozhatott az élvonalban, és 31 találkozón két alkalommal volt eredményes.

1997 nyarán vissza is hívta őt a Panathinaikosz, és innentől kezdve rendszeresen játéklehetőséget kapott nevelőegyesületében. Első idényében rögtön hét gólt ért el, és ettől a következő pontvadászatban csak eggyel maradt el.

Pályafutásának legeredményesebb szezonja az 1999-2000-es volt, amikor kilenc találatot szerzett, és teljesítményének köszönhetően a válogatottban is bemutatkozhatott. Ezt követően a Bajnokok Ligájában sem vallott szégyent, és 2001 nyarán a Bologna és a Paris-SG is szerette volna megvenni, de klubja nem engedte el.

Nemsokára még ismertebb lett a neve, köszönhetően annak, hogy klubja a legjobb nyolcig menetelt a BL-ben, Karagunisz pedig a válogatott színeiben gólt szerzett az angolok elleni vb-selejtezőn az Old Traffordon. Ennek megfelelően 2002 nyarán elsősorban Angliából voltak kérői, leginkább a Middlesbrough FC vitte volna, de a balszélső továbbra is maradt Athénban. 2003-ban azonban lejárt a szerződése, így az Internazionalénak egyetlen eurót sem kellett fizetni érte.