Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bernt Haas (Svájc)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Bernt Haas, a svájciak jobbhátvédje.
Vágólapra másolva!

Poszt: jobbhátvéd
Klub: West Bromwich Albion
Születési idő: 1978. április 8., Bécs
Testsúly, magasság: 185 cm/80 kg
Válogatottság: 24 mérkőzés, 3 gól

Bécsben született, és kettős állampolgársággal rendelkezik, de pályafutása során sohasem fordult meg osztrák csapatban. Pályafutását kis klubokban kezdte, megfordult az FC Wollerauban, az FC Freienbachban és az FC Buttikonban is, de még csak tizenéves volt, amikor leigazolta őt a Grasshoppers.

Már az 1994-95-ös szezonban is pályára lépett a Szöcskéknél, a következő szezonban pedig már alapember volt, szerepelt a Ferencváros elleni BL-meccseken is. Egészen 2001 nyaráig futballozott a zürichi egyesületben, menet közben a válogatottban is bemutatkozhatott. 2001-ben aztán az angol élvonalban szereplő Sunderland vette meg 750 ezer fontért, és eleinte ott is meghatározó játékos volt, ám a drukkerek nem voltak vele kibékülve, mivel az egyik közönségkedvencet, Chris Makint kellett volna pótolnia.

Egy év elteltével átadólistára tették, majd kölcsönadták az FC Baselnek, amellyel ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhetett, nem is rosszul. A bázeliek ennek ellenére nem tartottak rá igényt, így tavaly nyáron visszatért a Sunderlandhez, amely rögtön tovább is adta őt az angol második vonalban szereplő West Bromwich Albionnak. Jobbhátvédként és középhátvédként is bevethető, egyik fő erénye mozgékonysága.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről