Vágólapra másolva!
Kay Smits 11 góllal dobott többet az első öt meccsén, mint bárki más a mezőnyben, kiesése hatalmas veszteség lesz csapatának.

A csoportkörben a mieinket is kiejtő, nagy bravúrral továbbjutó holland válogatott úgy tudta megnyerni a Montenegró elleni meccsét a középdöntőben, hogy az ötödik számú kapusuk, Thijs Van Leeuwen nyújtott parádés teljesítményt.

A góllövőlista élén álló Kay Smits is pozitív koronavírustesztet produkált Fotó: Csudai Sándor - Origo

Erre azért kerülhetett sor, mert mindenki, aki előtte volt a sorban, pozitív teszt miatt távol maradni kényszerült a szombaton 34-30-ra megnyert összecsapástól. Sőt, csütörtökön már a kapusedzőjüknek is pályára kellett lépni, aki azóta szintén elkapta a vírust.

Ezúttal újabb három játékosuknak lett pozitív a tesztje. Samir Benghanem és Jasper Adams mellett az Eb góllövőlistáját vezető Kay Smits sem állhat Erlingur Richardsson rendelkezésére.

Az első öt meccsén 45 gólt szerző jobbátlövő 11-gyel talált többször a kapuba, mint bárki más a mezőnyben. Azonban most csatlakozott ahhoz az immáron bőven több mint száz játékoshoz, akik elkapták a vírust.