Az amerikaiak nyerték a junior jégkorong-világbajnokságot

Canada v United States: Gold Medal Game - 2021 IIHF World Junior Championship GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL SPORT ICE HOCKEY
EDMONTON, AB - JANUARY 05: Connor Zary #9 of Canada takes a shot against goaltender Spencer Knight #30 of the United States during the 2021 IIHF World Junior Championship gold medal game at Rogers Place on January 5, 2021 in Edmonton, Canada. Codie McLachlan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok válogatottja nyerte meg a junior jégkorong-világbajnokságot, miután a keddi döntőben legyőzte a címvédő kanadai együttest.

Az edmontoni vb-n az amerikaiak a nyitókörben elszenvedett vereségük után sorozatban hat győzelemmel szerezték meg az aranyérmet az egészen a döntőig veretlen riválisukkal szemben. Az U20-as korosztályban ötödik alkalommal szerzett világbajnoki címet az amerikai gárda, és negyedik alkalommal fordult elő, hogy Kanadát győzte le a fináléban.

A kedd éjszakai döntőt megelőző bronzmérkőzésen Finnország 4-1-re legyőzte az orosz válogatottat. A most zárult vb az egyetlen korosztályos világesemény a szezonban, amit nem törölt a nemzetközi sportági szövetség.

Az IIHF november közepén döntött úgy, hogy az utánpótlás viadalok mellett többek között - a magyar csapatot is érintő - májusra kiírt ljubljanai felnőtt férfi divízió I/A vb-t sem rendezik majd meg a koronavírus-járvány miatt.