Vágólapra másolva!
A felkészülés elején elszenvedett sérülés nem vette el kedvét, inkább még nagyobb motivációt adott Tóth Annának, aki 100 méter gáton szerepel majd a jövő szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságon.

A július közepén a finnországi Espoóban rendezett U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet nyert Tóth a klubja, a DVTK közleményében megjegyezte azt is, hogy a sérülése ellenére mindent megtett, hogy indulhasson a vb-n. Kiemelte: "lesz, ami lesz" felfogással versenyzett, így sikerült felülmúlnia saját álmait.

- fejtette ki.

Tóth Anna remek versenyző Forrás: PHOTO:ZSIGMOND LASZLO-HUN/Laszlo.Zsigmond@Outlook.Com

Tigyi József, a sportoló edzője hangsúlyozta: a combhajlítója részleges szakadása miatt tavasszal két hónapot ki kellett hagyniuk, ami egy sprinternél jelentős. Az, hogy ezek után egy rövidített felkészülésből egy ilyen teljesítményt nyújtott, nemcsak őt, hanem engem is meglepett" - hangsúlyozta.

- fűzte hozzá.

A világbajnokságot jövő szombattól augusztus 27-ig rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek pedig a Hősök tere lesz a központja.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.