A szerb elnök élete is veszélybe került, őrizetbe vettek egy embert

alekszandar vucsics
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Ivica Dacsics szerb miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter közölte, hogy letartóztatták a zombori Dragan Mijatovicsot. A férfi Alekszandar Vucsics szerb elnök biztonságát fenyegette - írta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Ivica Dacsics szerb miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter közölte, hogy letartóztatták a zombori Dragan Mijatovicsot. A lap közölte, a férfi Alekszandar Vucsics szerb elnök biztonságát fenyegette.

A szerb belügyminisztérium közleményében a következő áll:

A köztársasági elnök biztonságának veszélyeztetésével való fenyegetés miatt a zombori Dragan Mijatovicsot letartóztatták, és 48 órás őrizetbe vételét rendelték el.


A legmagasabb rangú állami tisztségviselők határozottan elítélték a közösségi oldalakon az Alekszandar Vucsics szerb elnöknek címzett fenyegetéseket, amelyek a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merényletet követően jelentek meg, és sürgős reagálásra szólították fel az illetékes hatóságokat.

Milos Vucsevics szerb miniszterelnök rámutatott, hogy azonnali reakciót vár az illetékes állami hatóságoktól, és emlékeztetett arra, hogy korábban is voltak ilyen fenyegetések.

A sorsdöntő pillanatokban megpróbálják megtörni Vucsics elnököt, miközben harcol, és emberfeletti erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy az ENSZ elfogadja a Szrebrenicáról szóló határozatot, és megmentse a szerbeket attól a megbélyegzéstől, hogy a népirtó nép címkéjét viseljék, de ez nem fog menni nekik!

– mondta a kormányfő. Kiemelte, az elnök eddig is sokszor megmutatta és bebizonyította, hogy semmilyen fenyegetés és nyomás nem riasztja meg.