Gyurcsányné összeáll Magyar Péterrel, saját maga beszélt erről

Vágólapra másolva!
Gyurcsányné egy baloldali propagandaoldalnak fejtette ki, hogy össze kell állniuk az agresszív Magyar Péterrel az esetleges kormányváltás érdekében. Korábban Karácsony Gergely, Gyurcsány bábja is az exférjjel való összeborulásról beszélt.
Vágólapra másolva!

A választási rendszer az ellenzéki oldalt összefogásra kényszeríti, és mindenkivel hajlandók vagyunk együttműködni, aki le akarja váltani a kormányt, és kizárja a Fidesszel való koalíciót – minderről Gyurcsányné beszélt a volt indexesek baloldali propagandablogjának.

Abban a pillanatban azonban, hogy megjelenik valaki, aki Orbán helyett az ellenzéket akarja leváltani, olyan kudarcra számíthatunk, mint 2022-ben

– jelentette ki Gyucsányné. Közölte, matematikai szükségszerűség, hogy egy az egy ellen induljon az ellenzék, így aki le akarja bontani Orbán Viktor rendszerét, annak tudomásul kell vennie a matematika törvényét – idézte a Magyar Nemzet.

A Gyurcsány-párt EP-listavezetője más furcsaságokat mondott. Szerinte a Fidesz kisebbségbe fog szorulni, de „a politikában a kisebbség nem mindig matematika”.

Karácsony is összeborulna az agresszív Magyarral

Mint arról korábban beszámoltunk, május 5-én a DK–MSZP–Párbeszéd szövetsége tartott választási gyűlést a baloldal egyik fellegvárában, Salgótarjánban, ahol Karácsony Gergely kijelentette, hogy össze kell fogni Magyar Péterrel, mert meglátása szerint hosszú távon ennek nincs alternatívája. Gyurcsányné emellett világossá tette, hogy a DK „mindenkivel hajlandó együttműködni, aki Orbán rendszerét le akarja váltani.”

Azt remélem, hogy ezt a rivalizálást majd az együttműködés fogja felváltani, mert a parlamenti választáson nincs három pólus, ott két pólus van

– fogalmazott Karácsony Gergely, majd arra a kérdésre, hogy örülne-e, ha az ellenzéki pártok összefognának a TISZA Párttal, úgy válaszolt:

Ez nagyon sokára lesz, de azt gondolom, hogy ennek hosszú távon nincs alternatívája.

Ugyanezt a kérdést kapta Gyurcsányné is, aki a következőképpen válaszolt: 

„Aki Orbán rendszerét le akarja váltani, annak együtt kell működnie. Én mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni.

 

Hamarosan egy színpadra áll Magyar Péter a baloldal vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel

Egy dolog számít a baloldalnak, hogy a békepárti jobboldali kormány valahogy megbukjon – minderről már Rotyis Bálint beszélt az Origónak adott interjúban. A Nézőpont Intézet elemzője elmondta, hogy Bajnai Gordon és köre évek óta építi azt a hálózatot, amely pénzzel, kampánystratégiákkal, kutatásokkal, elemzésekkel és aktivistákkal látja el azt a politikust, aki éppen új baloldaliként tűnik fel a színen. Hozzátette: a magyar emberek többségét lenézik, úgy tekintenek a magyarokra, mint tanulatlan és neveletlen kölykökre, akiket már megnevelni sem lehet. A külföldi megrendelők számára lényegtelen, hogy egy esetleges kormánybuktatás után az ország teljes anarchiába süllyedne.