Ellenőrzés és forgalomkorlátozás is lesz a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén

Budapest, Liszt, Ferenc, Nemzetközi, Repülőtér,
Fotó: MTI/Faludi Imre
Vágólapra másolva!
Fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendeltek el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér illetékességi területén egy külföldi delegáció magyarországi tartózkodása idejére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán a police.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

Az ORFK tájékoztatása szerint a korlátozások célja a delegáció akadálytalan közlekedésének és biztonságának szavatolása, ezért szükséges a jelzett területre belépők fokozott ellenőrzése, a belépés és benntartózkodás lehetőségének korlátozása, illetve szükség esetén az ott tartózkodók távozásra kötelezése. 

Jelezték, hogy szerdán 6 órától legkésőbb pénteken 22 óráig megtiltják a járművel történő megállást és a gyalogos közlekedést egyes útszakaszokon, beleértve a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, az utak melletti földterületeket és annak környékét.

Felhívták a figyelmet arra, hogy szerdán 15 órától 22 óráig, valamint pénteken 13 óra 30 perctől 19 óráig a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A terminálján az induló szint járdáit lezárják, és megtiltják a látogatók belépését a kilátóteraszra és az AEROPARK területére.