Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának mexikói pilótája a jövőjéről beszélt a vasárnapi Japán Nagydíj után. Sergio Pérez szerint egy hónapon belül eldőlhet a sorsa.

A Japán Nagydíj időmérőjén Sergio Pérez az idei legkisebb különbséggel kapott ki csapattársától, ám a futamon Max Verstappen első helyét nem tudta veszélyeztetni. A mexikói pilóta 12 és fél másodperccel zárt a háromszoros világbajnok mögött, de a második pozíciója nem volt veszélyben, így idén harmadszorra is egy Verstappen által megnyert verseny második helyén végzett. A leintés után Pérez – akinek a szerződése 2024 végén lejár a Red Bull csapatánál – a jövőjéről is beszélt.

Sergio Pérez, Forma-1
Sergio Pérez a Red Bull-os jövőjéért is harcol ezekben a hetekben
Fotó: KIM Kyung-Hoon / POOL / AFP

Sergio Pérez szerint egy hónapon belül eldől a sorsa

„Nem érzek nyomást, egészen nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban. Ez a 14. szezonom az F1-ben, és 

bármi következzen, elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem ebben a sportágban. 

Azt hiszem, idő kérdése, a pilótapiac mozgásban van. A következő pár hétben nagy mozgolódásra számítok. Azt várom, hogy egy hónapon belül már tényleg tudni fogom, mi lesz velem a következő szezonban” – nyilatkozta Pérez a Sky Sportsnak.

Sergio Pérez az újabb második helyével az összetett pontversenyben is fellépett az ezüstérmes pozícióba, 13 ponttal lemaradva az élen álló Verstappentől. A Forma-1 2024-es szezonja két hét múlva a Kínai Nagydíjjal, az év első sprinthétvégéjével folytatódik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek