Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíjon Max Verstappen már a vasárnapi futam elején kiesett, mert meghibásodott az autója. Nemrég kiderült, hogy már szombaton voltak arra utaló furcsa jelek, hogy problémák lehetnek a fékkel.

Verstappen győzelmi sorozata Melbourne-ben megszakadt, a zsinórban tizedik elsőségére hajtó holland sztárnak már az első körökben fel kellett adnia a versenyt fékproblémák miatt. A Red Bull háromszoros világbajnoka már a Japán Nagydíjra készül és a suzukai csütörtöki sajtónapon elárulta, hogy a futam előtti napon is észleltek furcsaságokat a féknél, csak akkor még nem tudták beazonosítani azok forrását.

Max Verstappen
Max Verstappen számára hamar véget ért az Ausztrál Nagydíj
Fotó: AFP (Photo by Paul Crock / AFP)

Verstappen autójával már a futam előtt is gondok voltak

Azt hiszem, már szombaton is láttunk néhány jelet, ahol nem úgy néztek ki a dolgok, ahogy kellett volna. Természetesen így utólag visszatekintve már mondhatjuk, hogy igen, a féknyeregtől jött. De nem láttunk semmi hibát az autóval.

Mindig rossz kiesni, de ha az építési specifikációval adódik gond vagy hasonló, az még rosszabb. Úgyhogy továbblépünk, tanulunk belőle, hogy többé ne fordulhasson ez elő. És általában nem is kellene" - nyilatkozta Verstappen, aki Japánban ismét visszatérne a győztes útra. A holland versenyzővel az Ausztrál Nagydíjat megelőzően legutóbb az előző idényben, Szingapúrban fordult elő, hogy nem ő nyerte az adott futamot.

"Minden év más, de tavaly is kissé nehéz hétvégénk volt előtte Szingapúrban. 

Szerintem ha megnézzük Melbourne-t, teljesítmény tekintetében gyorsak voltunk, csak nem tudtuk befejezni a futamot. Ez nem ideális.

De az autónk alapvetően szereti a gyors kanyarokat, szóval remélhetőleg ezt újra meg tudjuk mutatni ezen a hétvégén" - idézte a formula.hu a Red Bull pilótájának szavait.

A 2024-es F1-es szezon negyedik versenyét, a Japán Nagydíjat április 5-7. között rendezik Szuzukában, és az egyéni vb-pontversenyben továbbra is az 51 pontos Verstappen vezet a 47 pontos Charles Leclerc és a 46 pontos Sergio Pérez előtt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek