Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapata bejelentette, hogy a jövő hétvégi Miami Nagydíj során különleges, kék-fehér színű lesz az autóinak festése.

A Scuderia Ferrari csapata azért döntött a kék-fehér szín mellett, mert 60 évvel ezelőtt, 1964-ben a Forma-1-es szezon utolsó két – amerikai és mexikói – versenyhétvégéjén is ezt a két színt használta, ahogy a lenti fényképen is látható. Továbbá Charles Leclerc és Carlos Sainz csapatánál azért is éppen a Miami Nagydíj során emlékeznek meg minderről, mert a maranellói istálló éppen hetven évvel ezelőtt jelent meg először az Egyesült Államokban. Akkoriban egyébként nem voltak ritka a kék overálok sem a Ferrarinál, többek között John Surtees és Chris Amon is hordott ilyet a maga korában.

Ferrari, John Surtees, 1964
Így nézett ki az 1964-es USA Nagydíjon használt Ferrari
Fotó: ELIE STEPHANE AZOULAY / DPPI Media / DPPI via AFP

Jövő héten mutathatják be a Ferrari Miami Nagydíj során használt kék-fehér autóját

A Motorsport információi szerint a világosabb (argentin zászlón látotthoz hasonlító) színű Azzurro La Plata és a sötétebb árnyalatú, Ferrarin legutóbb a hetvenes években, Clay Regazzoninál látott Azzurro Dino is jelen lesz a Ferrari Miami Nagydíjon használt autóin. A pontos festést azonban csak később, Floridában, a helyszínen mutatja be minden idők legsikeresebb Forma-1-es csapata, minden bizonnyal a jövő hét elején.

A Ferrari a közelmúltban többször is különleges autófestéssel vett részt a Forma-1-es versenyhétvégéken, többek között a 2020-as Toszkán Nagydíjon és a 2023-as Olasz Nagydíjon is eltértek a megszokott színektől az olasz márkánál. Előbbi alkalomnál Mugellóban a Ferrari 1000. F1-es futamát ünnepelték Charles Leclerc és Sebastian Vettel autójának színezésével, tavaly Monzában pedig a Le Mans-i 24 órás autóversenyen aratott győzelem előtt tisztelegtek a módosított dizájnnal.

A 2024-es Forma-1-es szezon május első hétvégéjén, a sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik. Öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek