Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapatának vezetősége nem gördít akadályt Max Verstappen távozása elé, amennyiben a háromszoros világbajnok úgy dönt, távozik a címvédőtől.

A 2024-es idényt is fantasztikus teljesítménnyel, két futamgyőzelemmel kezdő Max Verstappen szerződése 2028-ig érvényes a Red Bullnál, azonban a Christian Horner csapatfőnök körül kirobbant botrány miatt egyre több a kérdőjel a jövőjét illetően. A címvédőnél elképesztő hatalmi harcok dúlnak, melyek következtében az is felmerült, hogy a 80 éves tanácsadó, Helmut Marko távozni kényszerül. A holland pilóta ezzel kapcsolatban határozottan foglalt állást, és azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a csapatot, ha Markót kirúgják. 

Mindig is egyértelműen jeleztem, hogy Markónak maradnia kell. Nélküle nem tudom folytatni"

- mondta Szaúd-Arábiában Verstappen.

Max Verstappen, Helmut Marko
Max Verstappen Helmut Marko nélkül nem maradna a Red Bullnál
Fotó: AFP (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Elengedheti Verstappent a Red Bull

Verstappen állítólag Christian Hornert kevésbé támogatja, és egyetért saját apjának, Josnak a véleményével, aki már többször nyíltan bírálta a Red Bull csapatfőnökét. 

A holland sztár jövőjével kapcsolatban Horner kijelentette, hogy nem szándékozik foggal-körömmel ragaszkodni hozzá, amennyiben Verstappen a távozás mellett döntene.

Olyan ez, mint bármi az életben: nem kényszeríthetsz valakit arra, hogy valahol csak egy darab papír miatt legyen. Ha valaki nem akar ebben a csapatban lenni, akkor nem fogjuk az akarata ellenére kényszeríteni, hogy itt maradjon.

Ez vonatkozik akár egy gépkezelőre, tervezőre, bárkire. Egy ilyen csapatban lenni elkötelezettséggel és szenvedéllyel jár. Maxnek ez megvan. Ezt látjuk tőle 18 éves kora óta. Nincs kétségem afelől, hogy az elkötelezettsége és a szenvedélye továbbra is fennáll" - nyilatkozta Horner, aki korábban biztos volt benne, hogy Verstappen kitölti a szerződését, ezúttal azonban sejtelmesebben fogalmazott a holland jövőjéről.

Max Verstappen, Red Bull, Christian Horner
Christian Horner nem kényszerítené maradásra Max Verstappent
Fotó: AFP (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

A Red Bull főnöke szerint továbbra is remek a viszonya Verstappennel, és az istállónál nem látnak problémát a holland helyzetével kapcsolatban, ám a csapatnál jelenlévő feszültségek és botrányok befolyásolhatják a jövőjét, a bizonytalanságot pedig más F1-es sztárcsapatok is kihasználhatják.

Soha nem mondhatod, hogy soha. Ha egy pilóta nem akar egy adott csapatnál lenni, akkor máshová megy,

de csapatként nem látom az okát, hogy bárki ki akarna lépni innen. Úgy gondolom, hogy nagy támogatás van körülötte, és csodálatos munkát végez egy nagyszerű autóval" - tette hozzá Horner.

Kapcsolódó cikkek