Vágólapra másolva!
George Russell, a Mercedes Forma-1-es csapatának pilótája úgy vélekedik, izgalmas lenne, ha a háromszoros világbajnok Max Verstappen lenne a csapattársa.

A Red Bull csapatnál zajló csapaton belüli dráma miatt az utóbbi napokban egyre többször merült fel az a pletyka, hogy Verstappen lehet a Mercedes egyik opciója az idény végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére.

Az utóbbi napokban mindenki azt találgatja, mi lesz Max Verstappen sorsa
Fotó: Anadolu via AFP

Bár Verstappennek 2028 végéig érvényes szerződése van, egybehangzó sajtóértesülések szerint a hollandnak van egy kilépési záradék a szerződésében arra az esetre, ha a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko távozna a csapattól.

Marko elismerte, hogy nem állna Verstappen útjába, ha a háromszoros világbajnok el szeretné hagyni a Red Bullt.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke hangsúlyozta, hogy nem sietik el a döntést Hamilton pótlásával kapcsolatban, mivel a Mercedes másik ülése a rangsorban elfoglalt helye és a turbó-hibrid korszakban elért sikerei miatt valószínűleg nagyon keresett lesz.

Minden csapat a legjobb versenyzői felállást akarja. Jelenleg Max a legjobb versenyző a rajtrácson. Ha bármelyik csapatnak lehetősége lenne Max szerződtetésére, százszázalékban élne vele

 – idézi a RacingNews365 George Russellt, a Mercedes pilótáját, aki hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben valószínűleg sokkal inkább azon múlnak a dolgok, hogy mi történik a jövőben a Red Bullnál.

George Russell (balra) szívesen lenne Max Verstappen csapattársa
Fotó: NurPhoto via AFP

„Nem tudjuk, mi folyik valójában a zárt ajtók mögött, és végső soron ez most nem tartozik ránk. De izgalmas lenne" – tette hozzá a brit pilóta. 

Russell már két teljes szezont lehúzott Hamilton mellett a Mercedesnél, mostanra pedig úgy érzi, a rajtrács bármelyik versenyzőjével felvenné a versenyt.

Ez már a harmadik szezonom Lewis mellett, aki minden idők legnagyobb versenyzője. Úgy érzem, elég jó munkát végeztem mellette. Bárki is jönne mellém jövőre vagy az elkövetkező években, szívesen látnám. Örülök a kihívásnak.

 Mindig a legjobbak ellen akarsz versenyezni, de végső soron én csak magamra koncentrálok. Hiszek magamban, hiszek abban, hogy mindenkit meg tudok verni a rajtrácson. Ezt a mentalitást kell képviselned” – tette hozzá George Russell, aki hangsúlyozta, hogy az elmúlt két évben a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton volt a mércéje, ami elég magasan van.