Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos dokumentumban jelezte, hogy a Forma–1-es Szaúd-Arábiai Nagydíjon 14. helyen befutó Cunoda Juki is büntetést kap a verseny után, így a 15. helyre sorolták hátra.

A Max Verstappen sikerével záruló futam közben 5 másodpercre megbüntették Sergio Pérezt – amiért a bokszban ráengedték Fernando Alonsóra –, valamint kétszer 10 másodpercre megbüntették Kevin Magnussent – amiért Alexander Albon és Cunoda Juki ellen is szabálytalan manővert hajtott végre. A leintés után újabb vizsgálatot indított az FIA, ezúttal az Visa Cash App RB japán pilótájának, Cunoda Jukinak volt jelenése a versenyfelügyelőknél veszélyes kiengedés vádjával.

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj 2024, Cunoda Juki
Cunoda Jukinak a verseny után is volt teendője
Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

Mint kiderült, Cunodát a McLaren brit pilótájára, Lando Norrisra engedték rá az RB-nél, még a futam előtt, ahogy a kivezető körre gurult volna ki a bokszból. Az FIA úgy döntött, mivel a kivezető kör is a verseny része, Cunoda szintén 5 másodperces büntetést kap, de az enyhítő körülmény (miszerint még a futam kezdete előtt történt) miatt plusz büntetőpontot neki nem ítéltek oda, ellenben Pérezzel. 

Cunoda így a 15. helyre esett vissza, Logan Sargeant mögé.

Az idei F1-es szezon két hét múlva, az Ausztrál Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek