Vágólapra másolva!
A Szaúd-arábiai Nagydíjon is megbüntetett Sergio Pérez közelebb került ahhoz, hogy automatikusan eltiltsák egy versenytől a Forma-1-ben.

A Red Bull mexikói pilótája veszélyesen hagyta el a bokszot a szombati futam korai szakaszában, ahol a mezőny jelentős része kereket cserélt Lance Stroll balesete után, a biztonsági autós fázis alatt. Fernando Alonso hatalmasat fékezett, hogy ne menjen neki Péreznek, a versenybírók szerint a spanyolnak elkerülő manővert kellett végrehajtania az ütközés elkerüléséhez, ezért kapott végül öt másodperces büntetést a mexikói. Pérez ráadásul úgy hagyta el a bokszot, hogy piros lámpa jelezte neki, maradjon állva. 

Sergio Pérez
Sergio Pérez közelebb került az eltiltáshoz
Fotó: AFP (Photo by JOSEPH EID / AFP)

Pérez újabb büntetőpontot kapott

A Red Bull versenyzője egy büntetőpontot is kapott a szuperlicenszére, így összesen nyolc van már neki az elmúlt egy évben. 

A szabályzat szerint az a pilóta, aki egy éven belül 12 büntetőpontot szerez, az automatikusan egy versenyre eltiltást kap.

A motorsport.com megírta, hogy Pérez az első büntetőpontjától szeptember 17-én szabadul, tehát a soron következő 15 futamon nem szerezhet négy újabbat, különben eltiltás vár rá.

A Szaúd-arábiai Nagydíjat a címvédő Max Verstappen nyerte, a háromszoros világbajnok holland sztár egy rövid biztonsági autós periódust leszámítva gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott Dzsiddában.