Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol sztárpilótája, Carlos Sainz vakbélgyulladás miatt műtéten esett át, így nem tudott versenyezni a Szaúd-arábiai Nagydíjon. A 29 éves klasszisra egy hét teljes pihenés vár, azonban Frederic Vasseur csapatfőnök bizakodó a visszatérését illetően.

Sainz már szerdán sem érezte jól magát, azonban a csütörtöki szabadedzéseket végigcsinálta, ám pénteken vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála, így a műtét elkerülhetetlenné vált számára. A spanyol pilóta helyére Oliver Bearman ugrott be, aki egy remek hetedik helyezést ért el a szombati futamon. A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur sem gondolta volna, hogy ennyire komoly lesz Sainz problémája, ugyanakkor köszönetet mondott a dzsiddai kórháznak a gyors beavatkozásért, majd arról is beszélt, hogy az Ausztrál Nagydíjon ott lehet-e a versenyzője.

Forma-1, Bahreini Nagydíj, 2024, Carlos Sainz, Ferrari
Carlos Sainz vakbélműtéten esett át a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A Ferrari főnökét lenyűgözte Sainz akaratereje

"Nem tudom, őszintén. Eddig bámulatos a gyógyulása, nagyon jó jel volt az is, hogy a futam napján ide tudott jönni, hogy a csapattal legyen és támogasson minket. Vasárnap velem együtt visszarepült és egy hetet teljes mértékben pihenni fog. 

Akkor döntünk majd egy hét múlva, amikor el kell repülnie Melbourne-be, de optimista vagyok" -

nyilatkozta Vasseur, aki csodálattal beszélt Sainz rendíthetetlen akaraterejéről.

"Valószínűleg ez egy családi jellemző! 

Nem vagyok elég erős ahhoz, hogy kiszedjem Carlost az autóból! Amikor megjött csütörtök reggel, nem érezte jól magát, de azt mondta, megtesz azért néhány kört.

Aztán teljesítette az egész edzést! Délután ugyanez volt a helyzet. Már ezzel is lenyűgözött engem, mert az edzés után teljesen ki volt készülve. Ha megnézzük a szabadedzések eredményeit, elég jó volt a tempója. Még hosszú etapot is tudott teljesíteni, fantasztikus volt. De most fókuszáljunk Carlos jövőjére, a legfontosabb, hogy teljesen felépüljön" - idézte a formula.hu a francia mérnök szavait.

A Szaúd-arábiai Nagydíjat a címvédő Max Verstappen nyerte, a háromszoros világbajnok holland egy rövid biztonsági autós periódust leszámítva gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott Dzsiddában.