Vágólapra másolva!
A Forma–1 2024-es szezonnyitóját, a Bahreini Nagydíjat Max Verstappen nyerte Sergio Pérez és Carlos Sainz előtt. Lássuk, hogyan értékelték a versenyt a dobogósok!

A Red Bull holland világbajnoka, Max Verstappen magabiztos rajt-cél győzelemmel szerezte meg pályafutása 55. futamelsőségét, ezzel immáron 8-as sikersorozatnál jár, és az utóbbi 19 versenyből 18-at megnyert.

„Hihetetlen, minden jobban alakult annál, mint amire számítottunk. Nagyon jól vezethető volt az autó minden gumikeveréken, jó volt a tempó, és élvezetes volt körözni a pályán. Elkerültek a problémák is, nem is kezdődhetett volna jobban az év – nyilatkozta Verstappen a leintés után. – 

Mindig különleges ilyen napokat megélni, mert ritkán alakul minden ennyire tökéletesen, de ma eggyé váltam az autóval. 

A rajt után az egyes kanyarban védekeznem kellett, onnan viszont a saját versenyemre koncentrálhattam. Jó helyzetben vagyunk, az biztos."

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2024, Max Verstappen
Max Verstappen nyerte a Bahreini Nagydíjat
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Verstappen csapattársa, Sergio Pérez csak az ötödik helyről rajtolt, de a verseny felére már a második helyen haladt, amit magabiztosan meg is őrzött, így a tavalyi Bahreini Nagydíjhoz hasonlóan kettős Red Bull-győzelem született.

„Ez volt a legtöbb, amit ma elérhettem. Érdekes futam volt, 

figyelni kellett az abroncsokra, mert voltak problémák velük, csúszkáltam és a motorfék sem mindig működött, de kielemezzük és sokat tanulhatunk belőle 

– mondta Pérez. – Összességében jó lendületben vagyunk, ezt szeretnénk megőrizni a következő hétvégére is."

A harmadikként Carlos Sainz zárt, aki ugyan a rajt után visszaesett, de ezután remek tempót autózva, könnyedén szerezte meg a dobogós pozíciót Bahreinben.

„Jól éreztem magam, noha nem alakult jól a rajt, de sikerült vigyáznom az abroncsokra. Egy ideig tudtam tartani a tempót a Red Bull-lal is, ami örömteli, ugyanakkor 

ennél is jobbak akarunk lenni. Tavalyhoz képest viszont előreléptünk, ami pozitívum 

– értékelt Sainz. – Tiszta tervünk volt a lágy-kemény-kemény taktika, és miután bemelegedtek a kemények, jól működtek. Szerintem stratégiailag is jól teljesítettünk. Szaúd-Arábiában más lesz a pálya karakterisztikája, így megjósolhatatlan, hogy a nagy tempójú pályákon ki mire lesz képes."

A világbajnokság egy hét múlva, a Szaúd-arábiai Nagydíjjal folytatódik Dzsiddában, a szahírihoz hasonlóan csütörtök és szombat között. 

Kapcsolódó cikkek

Helyezés Versenyző Csapat Pont
1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing 136
2. Sergio Pérez Oracle Red Bull Racing 101
3. Charles Leclerc Scuderia Ferrari 98
4. Carlos Sainz Jr. Scuderia Ferrari 85
5. Lando Norris McLaren F1 Team 83
6. Oscar Piastri McLaren F1 Team 41
7. George Russell Mercedes-AMG 37
8. Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team 33
9. Lewis Hamilton Mercedes-AMG 28
10. Cunoda Juki Scuderia AlphaTauri 14
Teljes lista