Vágólapra másolva!
A korábbi világranglista-4. és párosban Grand Slam-döntős ausztrál teniszezőnő, Jelena Dokic arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a Forma–1-es Ausztrál Nagydíjon megsérült egy, Fernando Alonso autója által felvert törmeléktől.

A gyermekkorában az édesapja által súlyosan bántalmazott exteniszező, Jelena Dokic még az Ausztrál Nagydíj pénteki napján sérült meg, amikor Fernando Alonso egy alkalommal kicsúszott a kavicságyba. 

A spanyol pilóta Aston Martinja által felvert kövek közül az egyik éppen Dokic jobb szemét találta el, 

így a korábbi sportolónak orvoshoz kellett fordulnia. 

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2024, Fernando Alonso
Fernando Alonso nem tudta mindig a pályán tartani az Aston Martinját
Fotó: Paul Crock / AFP

Dokic elárulta, a Mercedes vendégeként volt jelen a Forma–1-es versenyhétvégén, és a csapatnál is látták őt el – mint írta, véraláfutással és karcolással megúszta a balesetet.

Alonso így reagált a büntetésére

Fernando Alonso hatodikként fejezte be a vasárnapi Ausztrál Nagydíjat, de egy utólagos büntetés miatt a nyolcadik helyre sorolták vissza, amiért lelassított az őt üldöző George Russell előtt az utolsó körben. Russell balesetet szenvedett, Alonso pedig 20 másodperces időbüntetést kapott, amire a közösségi oldalán reagált a spanyol pilóta.

„Kissé meglep a büntetés, amit azzal kapcsolatban osztottak ki, hogy hogyan kellene vezetnünk az autót és hogyan kellene megközelítenünk egy kanyart. Ilyen tempónál soha nem akarunk semmi rosszat tenni. 

Hiszem, hogy ha nincs sóderágy abban a kanyarban, vagy a világ bármely másik kanyarjában járunk, akkor vizsgálat sem lett volna. 

Több mint 20 éves F1-es tapasztalattal a hátam mögött, olyan epikus csatákkal, mint a 2005-ös, 2006-os imolai vagy a 2023-as brazil, versenyívek váltogatásával, a kanyarbejárati sebesség feláldozásával a jó kijárat érdekében – ez mind a versenyzés művészetének része. Soha nem teljesítjük minden kör minden kanyarját száz százalékon. Üzemanyaggal, gumival, fékkel spórolunk, szóval 

azért felelősségre vonni valakit, mert nem minden kört ugyanúgy teljesít, meglepő” 

– idézte Alonso posztját az f1vilag.hu.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek