Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésén a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen körrekorddal zárt az első helyen, mögüle a ferraris Charles Leclerc és a szintén Red Bull-os Sergio Pérez indulhat a futamon. Lássuk, hogyan értékelték a történteket a pilóták!

A 34. pole-ját szerző Max Verstappen már a 20. különböző pályán szerzett rajtelsőséget, ennél több helyen csak hárman szerezték meg az első rajtkockát az F1 történetében.

Nagyon jó napot zártunk, alakítottunk éjszaka az autón, így jobban tudtam bevenni a gyors kanyarokat. 

Elképesztő, milyen jó tempónk van, nagyon elégedett voltam az első Q3-as körömmel, és ha a másodikba nem hibázom bele, tovább javíthattam volna – nyilatkozta Verstappen az időmérő után. – Itt sokszor van őrült futam, sok az egyenes, de magabiztos vagyok, hogy jól teljesít az autó holnap is."

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj 2024, Max Verstappen
Max Verstappen nagy előnnyel zárta az élen az időmérőt
Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

A második helyen egy gyengébb Q3-as nyitó kör után egy kiváló idővel Charles Leclerc végzett, akinek a csapattársa, Carlos Sainz helyett a hétvégén Oliver Bearman ugrott be. A fiatal brit pilóta a Q2-ben bő fél másodpercre volt Leclerc-től, és 11.-ként zárt, róla is beszélt a monacói.

„Az első körömnél mást próbáltam ki [két kivezető körrel], de nem működött, a másodiknál viszont mindent kiadtam az autóból, ami benne volt. Sajnálom, hogy nagyobb a lemaradásunk, mint reméltük, de a futamon remélhetőleg kihívói lehetünk a Red Bulloknak. Tavalyhoz képest mindenképp előreléptünk versenytempóban is – értékelt Leclerc, aki azt a kérdést is megkapta, hogy mit szól a friss csapattárs teljesítményéhez. – 

Mindenekelőtt azt remélem, hogy Carlos gyorsan felépül. 

Oli valóban jó munkát végzett, örülök neki, ez egy különleges nap volt számára. Remélem, holnap ő is pontokat tud szerezni."

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj 2024, Charles Leclerc, Max Verstappen, Sergio Pérez
Charles Leclerc, Max Verstappen és Sergio Pérez (b-j) zárt az első három helyen
Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

A harmadikként az elmúlt két dzsiddai időmérőt megnyerő Sergio Pérez zárt, aki mindössze 16 ezreddel maradt el Leclerc-től.

„Nem tudtam javítani a végén, ezen múlt az első sor. 

Max elképesztő kört teljesített, őt nem tudtam volna megelőzni, de a második hely meg lehetett volna. 

De holnap így is versenyben leszünk a győzelemért, bármi megtörténhet – mondta a tavalyi futamgyőztes Pérez. – Érdekes, hosszú futam lesz, sok akcióval és több nagy csatával!"

A Szaúd-arábiai Nagydíj 50 körös futamára szombaton este, magyar idő szerint 18 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek