Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj második, az időpontját és ezáltal a körülményeket tekintve legfontosabb szabadedzésén az első gyakorlástól eltérően az Aston Martin spanyol pilótája, Fernando Alonso teljesítette a leggyorsabb kört.

A második szabadedzés 10 perces csúszással kezdődött, mert a bokszutcában nem megfelelően volt rögzítve néhány csatornafedél, és az illetékeseknek még helyre kellett ezeket hozniuk. Az edzés elején aztán, a javarészt

közepes keverékű gumikon teljesített körök során Max Verstappen és Fernando Alonso voltak a leggyorsabbak, 

míg George Russell instabilitásra, Sergio Pérez pedig pattogásra panaszkodott a rádióban. Több durva feltartás is volt, Cunoda Juki George Russellt, Carlos Sainz Csou Kuan-jüt, Lewis Hamilton pedig Logan Sargeantet hátráltatta veszélyesen – 

a Hamilton-Sargeant esetet például vizsgálni is fogják a versenybírók a gyakorlás utáni órákban.

Alonso a lágyakon rögtön űridőt autózott

Az edzés második felében aztán előkerültek a lágy abroncsok, és egyre gyorsabb köröket teljesítettek a pilóták. 

Alonso rögtön futott is egy 1:29-en belüli időt, amit szinte megközelíteni sem tudott senki, még a két Red Bull sem. 

A spanyol világbajnok ezek után nem javított, de a többiek is csak néhány tizedre zárkóztak fel mögé, a hajrához érve Russell, Verstappen, Charles Leclerc és Pérez volt hozzá képest fél másodpercen belül. Az utolsó negyed órában aztán a legtöbben visszaváltottak közepes keverékű gumikra, így lényegi változás már nem történt a sorrendet illetően. Az utolsó perceknek Hamilton volt a főszereplője, aki előbb látványosan megcsúszott, majd műszaki (motorral kapcsolatos) hibát jelentett a Mercedesével kapcsolatban.

A Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje pénteken, magyar idő szerint 14:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 18 órától jön az időmérő edzés, az 50 körös futamra pedig szombaton este, szintén magyar idő szerint 18 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek