Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Ausztrál Nagydíj után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) több vizsgálatot is indított. Végül a Sauber pénzbírságot kapott, Fernando Alonso pedig 20 másodperces büntetést kapott a lassulásáért, ami közvetve George Russell balesetéhez vezetett.

A Carlos Sainz győzelmével záruló futamot követően az FIA először Valtteri Bottast idézte be a Sauber egyik bokszkiállása miatt. Mint kiderült, a csapat az egyik kerékcsere közben elvesztette az egyik kerékanyát, ami potenciálisan veszélyes helyzetet okozott, ezért pedig 

a Sauber 5000 eurós pénzbírságot kapott végül.

Döntöttek Alonso és Russell ügyében is

Egy másik vizsgálatot is indított a szövetség, méghozzá Fernando Alonso és George Russell utolsó körös balesete miatt. A felvételeken az látszott, hogy miközben Russell üldözi a verseny hajrájában műszaki gondokkal küzdő Alonsót, a spanyol váratlanul lelassul a 6-os kanyarban, emiatt a brit elveszítette az irányítást a Mercedese felett, falhoz csapta az autóját, ami ezután fel is borult. Az épségben kiszálló Russell ezzel kiesett, Alonsót pedig a hatodik helyen intette le a kockás zászló.

Az FIA úgy határozott, hogy egy bokszutca-áthajtásos büntetést kellett volna kapnia Alonsónak, amit 

utólagosan 20 másodperces időbüntetésre konvertáltak át. 

Az indoklásban az szerepel, hogy a felvételek, a pilóták magyarázatai és a telemetriai adatok alapján Alonso a szükségesnél korábban elemelte a lábát a gázpedálról, és enyhén fékezett is a kanyar előtt, ami a korábbi körökben nem fordult elő. Ezt szabálytalannak ítélték meg, Alonso 3 büntetőpontot is kapott az időbüntetés mellé, és az Aston Martin spanyol pilótája így 

a hatodikról a nyolcadik helyre esett vissza, 

Lance Stroll és Cunoda Juki mögé.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek